Snježne pahulje razveselile Zadar i Pulu

Foto: Andrina Luić/VLM
snijeg u zadru
Foto: Andrina Luić/VLM
snijeg u zadru
Autori gši/VLM, vb
17.12.2009.
u 13:15
Pulski meteorolog Mario Grabar kaže da je u Puli snijeg posljednji put padao u veljači 2005. godine, kada ga je na ulicama bilo do pet centimetara, u Zadru je posljednji snijeg pao u veljači ove godine.
Pogledaj originalni članak

ZADAR, PULA - Na radost najmlađih Zadrana oko 13.50 sati u tom gradu počeo je padati gusti snijeg koji se počeo hvatati za tlo pri temperaturi zraka od jednoga stupnja Celzijusa. U tome ga nije spriječilo ni mokro tlo jer u Zadru je tijekom cijelog jutra padala kiša.

Inače, snijeg je Donatov grad zadnji puta zabijelio 18. veljače ove godine kada se također uhvatio za tlo te je potrajao dva dana. Snijegu su se najviše obradovali mali Zadrani koji će uživati u zimskih radostima, a potajno se nadaju kako možda imati i bijeli Božić koji u gradu ne pamte ni najstariji.

Nakon više od četiri godine i u Puli je pao snijeg koji se, doduše, nije i zadržavao na tlu.

Snijeg je počeo padati oko 12 sati kada je temperatura zraka bila oko nule, ali se na tlu odmah i topio.

Pulski meteorolog Mario Grabar kaže da je u Puli snijeg posljednji put padao u veljači 2005. godine, kada ga je na ulicama bilo do pet centimetara.

Veliki, pravi zimski snijeg u Puli je pao 1985. godine kada su i luke bile okovane ledom.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BB
Bugs Bunny
14:57 17.12.2009.

Globalnim alarmistima unatoč, predviđa se konstantan pad temeperature do 2030, dok će općenito slijedeće stoljeće biti hladnije od prošlog. Živio CO2!