Snijeg zameo Podravce i Slavonce

Snijeg, kiša i bura otežavaju promet u većini Hrvatske

Foto: Dragutin Šantoši
snijeg
Foto: Dragutin Šantoši
snijeg
Foto: Dragutin Šantoši
snijeg
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
snijeg u zagrebu
06.02.2010.
u 09:23
Zbog bure, Jadranskom magistralom između Bakra i Senja zabrana je prometovanja za prvu skupinu vozila, dok u Gosrkom kotaru promet otežava snijeg. U većini krajeva kolinici su mokri i skliski.
Pogledaj originalni članak

Nakon noćne kiše jutros je Podravinu i Slavoniju zabijelio snijeg. Na prometnice je palo više od 15 centimetara snijega, pa su cestari i komunalci, sve do 10 sati, imali pune ruke posla kako bi očistili ulice, trgove i ceste.

Zbog snježnih padalina na državnoj cesti D2 - 'Podravskoj magistrali' promet se odvijao usporeno.

Osim nekoliko slijetanja zbog klizavog kolnika, na prometnicama županije do 10 sati nije bilo težih prometnih nesreća.

Otežan promet u većini krajeva Hrvatske

Snijeg od jutra otežava promet u Gorskom kotaru, Lici i sjeverozapadnoj Hrvatskoj dok su u ostalom dijelu zemlje kolnici mokri ili vlažni, te skliski od kiše, izvještava HAK.  Vozače upozoravaju da na put ne kreću bez zimske opreme. 

Zbog bure, Jadranskom magistralom između Bakra i Senja zabrana je prometovanja za prvu skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle, a jak vjetar puše i na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do tunela Tuhobić.

Oblačno s padalinama

Oblačno s padalinama, prognoza je Državnog hidrometeološkog zavoda za cijelu Hrvatsku.

Duž Jadrana očekuju se pljuskovi i grmljavina, a puhat će povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na sjevernom Jadranu jaka i olujna bura, na srednjem i južnom većinom umjeren sjeverozapadnjak, ali će poslijepodne na srednjem, a u noći i na južnom dijelu prijeći u buru.

Glavnina oborina očekuje se u jutarnjim i ranim prijepodnevnim satima. U kopnenim krajevima kiša će postupno prijeći u susnježicu i snijeg.

 Najviša temperatura bit će ujutro, u unutrašnjosti između 0 i 3, na Jadranu od 5 do 11, a do kraja dana za 2 do 3°C. hladnije.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
-obrisani-
11:00 06.02.2010.

Mnogo pušim, pijem grozno Pare trošim rigorozno Mnogo čitam, mnogo znadem Što ne daju, to ukradem Ja osečaj imam stalan Da sam malko nenormalan