poplavljeni podrumi kuća

Snažno nevrijeme pogodilo Njemačku: Bujica nosila automobile, oluja rušila stabla...

Foto: Marijan Murat/DPA/PIXSELL
Snažno nevrijeme pogodilo Njemačku: Bujica nosila automobile, oluja rušila stabla...
05.07.2021.
u 08:41
Njemačka željeznica izvijestila je o značajnim oštećenjima na željezničkim prugama
Pogledaj originalni članak

Jako nevrijeme praćeno kišom i tučom pogodilo je u nedjelju velik dio Njemačke, posebno dijelove saveznih država Sjeverna Rajna-Vestfalija i Hessen.

Poplavljene su trgovine, podrumi, ceste, oluja je rušila stabla, velike bujice nosile su automobile, nevrijeme je utjecalo i na željeznički promet, piše Fenix magazin

Oluja je nanijela veliku štetu i izazvala poplavu u Fröndenbergu, gradu u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji. Njemački mediji navode kako dijelovi grada podsjećaju na jezero. Vatrogasna jedinica izvijestila je kako su imali preko 300 intervencija.

Jaka oluja i kiša su gotovo potopili grad. U samo tri sata palo je više od 110 litara kiše po četvornom metru. Bujice su nosile automobile koji su ostali ležati na nasipu, a razorne bujice nastale su i u Karlsbadu, Fröndenbergu i Duisburgu.

Preusmjeravanje vlakova

Zbog obilne kiše do poplavljenih ulica došlo je i na području Dortmunda. Poplavljeni su podrumi, a grom je udario u krov kuće.

Njemačka željeznica izvijestila je o značajnim oštećenjima na željezničkim prugama. Pogođeni su i neki međugradski vlakovi, od kojih su neki preusmjereni pa je došlo do kašnjenja u prometu.

Obilne kiše u nedjelju su poplavile ulice i u nekim dijelovima Hessena i uzrokovale poplavu podruma. Vatrogasna jedinica u Offenbachu u nedjelju navečer je izvijestila kako su samo do popodneva imali oko 160 intervencija. Nekoliko automobila zaglavilo je na poplavljenoj cesti, a oluja je srušila nekoliko stabala.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.