Jačine 4,7 stupnjeva

Snažan potres u Dalmaciji: 'Jak udar i podrhtavanje, dobro je zatreslo kuću'

Foto: EMSC
Potres
Foto: EMSC
Potres kod Šibenika
08.06.2021.
u 06:09
Epicentar potresa bio je na dubini od deset kilometara u blizini Šibenika, odnosno Vrpolja.
Pogledaj originalni članak

Snažan potres zatresao je jutros u 5.59 sati Dalmaciju. EMSC je prvo izvijestio da je potres bio jačine 4,8, dok su iz Seizmološkog zavoda javili da je jačina bila 4,7 stupnjeva prema Richteru.

Epicentar potresa bio je na dubini od deset kilometara i 13 kilometara jugoistočno od Šibenika, javlja EMSC. Osjetio se i na splitskom te zadarskom području.

Mnogi korisnici iz Šibenika, Vodica, Trogira, Splita, Zadra, Knina, Sinja, Brača... pišu na stranicama EMSC-a kako su osjetili potres.

"Jaki udar i zatim dugo podrhtavanje."

"Treslo je nekoliko sekundi."

"Zatreslo je krevet i probudilo me."

"Dobro je zatreslo kuću", neki su od komentara.

Foto: EMSC
Potres kod Šibenika

– Imali smo jako puno poziva, ljudi su prestrašeni, sedamdesetak poziva do sada. Nema dojave o šteti, osim da je iz šume kod Vrpolja doletio komad stijene, probio ogradu i razbio auto – rečeno nam je u šibenskom centru 112.

Stanovnici Šibenika nakon potresa izašli su iz svojih kuća na ulice, no ubrzo se većina vratila u domove. Nisu prijavljene veće štete, doznaje se u Županijskom centru 112. 

Zbog pregleda pruge nakon jutrošnjeg jakog potresa na šibenskom području, za promet su zatvorene pružne dionice Knin – Split i Knin – Šibenik, priopćeno je iz Hrvatskih željeznica (HŽ).

Video – Pogledajte kako je Zagreb izgledao na dan potresa, a kako izgleda danas

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 24

ZE
zecopas
06:59 08.06.2021.

Hmm...pa čime to mjerite, dragi stručnjaci? Najprije je EMSC javio da je bio 4.8, zatim vi javite da je 4.7, a sad EMSC piše 4.3. I najprije je EMSC napisao da je dubina 2 km, a sad kažu 10...sačuvaj me bože s takvim mjerenjem i infomriranjem...

YE
yelloman
06:29 08.06.2021.

Ka da mi je ogromni kamion prolazio tik ispod kuće jedno 7 sekundi.

Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
07:50 08.06.2021.

U Zagrebu se nije osjetio..