Pljačka

Smijala sam se pljačkašu misleći da me susjed opet zafrkava

Foto: 'Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL'
Smijala sam se pljačkašu misleći da me susjed opet zafrkava
04.03.2010.
u 15:00
Čistila sam hladnjak i kad sam podigla glavu, preda mnom je stajao čovjek s maskom i spomenuo pljačku. Nakon toga pošpricao me sprejem po glavi – kaže Anica Vegi (55) prodavačica iz METSS-a u Čakovcu
Pogledaj originalni članak

Vičući iz sveg glasa i tražeći pomoć, 55-godišnja prodavačica Anica Vegi uspjela je otjerati dvojicu koja su pokušala opljačkati prodavaonicu METSS-a u Ulici kralja Tomislava u Čakovcu. Prije toga odvijala se prava drama. U srijedu u 18.55 sati, pet minuta prije zatvaranja, dvojica su ušla u trgovinu.

– Čistila sam hladnjak i kad sam podigla glavu, preda mnom je stajao čovjek s maskom na licu. Nešto je rekao, mislim da je spominjao pljačku. Imamo susjeda s kojim se znamo šaliti, pa sam se nasmijala jer sam pomislila da me to on zafrkava. No razbojnik me u sekundi poprskao nečim po licu. Oči su me strašno počele peći – kaže hrabra Anica, koja u trideset godina rada u trgovinama nije imala bliski susret s kradljivcima.

Jedan od dvojice, zasad nepoznatih, poprskao ju je sprejem nadražljivcem po glavi odostraga, no spreja je bilo, kaže, i na licu. Krenula je prema izlaznim vratima.

– Kao kroz maglu sam vidjela da se drugi muškarac nalazi kod blagajne, koju pokušava otvoriti. Bojala sam se da me ne tresne. Istrčala sam nekako na ulicu i  počela vikati. Ništa nisam vidjela od bolova u očima. Dotrčao je susjed i pozvao policiju, a u međuvremenu su ona dvojica pobjegla – kaže Anica Vegi.

Koža lica joj je ozlijeđena, ima crvenilo, no odbila je liječničku pomoć, a jučer se pojavila na poslu u poslijepodnevnoj smjeni.

– Bio je to velik šok, ali život ide dalje. Nekoliko sam puta oprala kosu, i svaki put me zapeklo od toga spreja –  kazala je Anica Vegi, koja se nije željela fotografirati, zbog šoka koji je proživjela.

Dvojac je neobavljena posla pobjegao prema Ulici A. Schulteissa u smjeru sajmišta.

– Jedan od njih visok je oko 175 centimetara, srednje je tjelesne građe. Bio je u crnim hlačama i gornjem dijelu trenirke tamne ili crne boje, s kapuljačom. Bio je maskiran. Drugi je visok oko 170 centimetara, sitnije je građe, a bio je odjeven u crne hlače i gornji dio trenirke bijele boje, s kapuljačom. Imao je tamne tenisice – opisao je Krunoslav Gosarić, glasnogovornik Policijske uprave međimurske, koja intenzivno traga za počiniteljima. Policijska uprava zabilježila je lani 1730 slučaja kriminaliteta, što je 26 posto više nego 2008. godine. Opći kriminalitet u porastu je 32 posto! Razbojstava je lani bilo 14, preklani devet, a teških krađa lani 551, a 377 prekalni! 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.