PODIGNUTA OPTUŽNICA

Službenim pištoljem ustrijelio partnericu i njezinu nećakinju

Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
Gorazd Novak
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
Gorazd Novak
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
27.06.2016., Cakovec- U PU Medjimurskoj potpisuje se knjiga zalosti za Bozicu Mustac koju je hicima iz pistolja ubio policajac Gorazd Novak. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
21.12.2016.
u 20:54
U automobilu je bio i petogodišnji sin Andreje Barić...
Pogledaj originalni članak

Protiv prometnog policajca Gorazda Novaka (46) iz Brezja kod Čakovca Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je nakon provedene istrage podiglo optužnicu zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva 52-godišnje Božice Mustač i ubojstva njezine 39-godišnje nećakinje Andreje Barić.

Tereti ga se da je 26. lipnja ove godine u Svetoj Mariji u stanju neubrojivosti ispalio više hitaca iz pištolja u B. Mustač koja je izlazila iz automobila ispred svoje kuće, a potom je krenuo prema automobilu, otvorio vrata s vozačeve strane i ispalio više hitaca u njezinu nećakinju.

Obje su zadobile prostrijelne rane po tijelu i preminule na mjestu događaja. U automobilu je bio i petogodišnji sin Andreje Barić koji nije ozlijeđen. Policajac je s B. Mustač bio u vezi, a ubio ju je, kako se sumnja, iz osvete jer je vezu željela prekinuti.

Pucao je iz službenog pištolja u vrijeme kad je bio na dugotrajnom bolovanju zbog leukemije. Na bolovanju je, prema informacijama iz policije, bio gotovo tri godine.

Načelnik PU međimurske Krunoslav Gosarić je nakon ubojstva pokrenuo istragu o tome zašto Novakov nadređeni nije tražio da razduži službeni pištolj.

U PU međimurskoj, u kojoj je, u računovodstvu, radila i S. Mustač, rekli su da nisu znali da su im kolege u višegodišnoj ljubavnoj vezi. U optužnici je predloženo da se okrivljeniku odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponovnog počinjenja težih kaznenih djela.

>> Policajac ubojica nije smio nositi službeni pištolj

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.