Devet desetljeća požeškog Muzeja

Slavlje uz izložbe, radionice i performance

Foto: Dušan Mirković /Pixsell
Slavlje uz izložbe, radionice i performance
14.05.2014.
u 23:20
Naše sugrađane ćemo u subotu od 9 do 12 sati iznenaditi sa živim skulpturama dramske družine Katoličke gimnazije, umjetničkim instalacijama KRUGO-ovaca, a tu će biti i oldtajmeri, glazbeni vremeplov te naši novi suveniri – poručila je ravnateljica Maja Žebčević Matić.
Pogledaj originalni članak

Gradski muzej Požega koji je osnovan prije 90 godina svoju obljetnicu obilježit će nizom događanja, izložbama „Industrijska baština istočne Hrvatske“ i „Donacija obitelji Kempf“, programom  Art street performance te radionicama animiranog filma, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

O izložbi „Industrijska baština istočne Hrvatske“ koja je koncipirana tako da svaki od 15 slavonskih muzeja pripremi jedan primjer sa svog područja govorila je Lidija Ivančević Španiček. –Naš Muzej predstavit će  hidrocentralu u Kuzmici koja je osnovana 1912.godine. Prije 20 godina Miroslav Badanjak inicirao je spašavanje hidrocentrale, ali do danas se po tom piranju još ništa nije učinilo – istaknula je Lidija Ivančević Španiček najavivši otvorenje sutrašnje izložbe.

Mirjana Špernada predstavila je izložbu „Donacija obitelji Kempf“ podsjetivši na ulogu koju je ova obitelj imala u povijesti Požege te na važnost donacija muzejima. –Donacija ove obitelji seže od samih početaka rada Muzeja, pa čak i prije osnutka, onog momenta kada je krajem 19. st. počeo s prikupljanjem priloga za pisanje velike požeške monografije iz 1910. godine – kazala je Mirjana Šperanda.

Pravo lice požeškog Muzeja posjetitelji će, prema najavi njezine ravnateljice Maje Žebčević Matić, moći vidjeti u subotu. –A to lice će pokazati da mi nismo zatvorena i nepristupačna ustanove, nego da smo otvorena i vrlo zanimljiva ustanova, sa sadržajima i ponudom okrenutom prema svima. Naše sugrađane ćemo u subotu od 9 do 12 sati iznenaditi sa živim skulpturama dramske družine Katoličke gimnazije, umjetničkim instalacijama KRUGO-ovaca, a tu će biti i oldtajmeri, glazbeni vremeplov te naši novi suveniri – poručila je ravnateljica nadajući se da će to biti dovoljan izazov da ih Požežani i posjete.

Predsjednik udruge GFR Film Željko Balog predstavio je četverodnevnu radionicu animiranog filma za požeške osnovnoškolce koja će početi 26. svibnja, a bit će dio Požeškog filmskog tjedna koji se organizira u sklopu Festivala jednominutnog filma.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.