APSURD

Šokirao se kad je vidio račun za vožnju od aerodroma do Splita: 'Stvaramo očajnu sliku'

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL/Ilustracija
Šokirao se kad je vidio račun za vožnju od aerodroma do Splita: 'Stvaramo očajnu sliku'
17.07.2019.
u 14:24
- Kako objasniti strancu da je to tolika cijena. Ma neće se nitko voziti. Mene je ovo stvarno iznenadilo, stvaramo očajnu sliku turistima, kao da ih jedva dočekamo „oguliti“...
Pogledaj originalni članak

Bivši vaterpolist s Korčule, Dario Trojan, inače živi u Barceloni, ali se je ovih dana odlučio posjetiti Hrvatsku gdje je zadesilo jedno neugodno iznenađenje. Naime, riječ je o računu kojeg je dobio nakon vožnje taksijem, a ostao je šokiran iznosom. Kako kaže, više je platio taksi od zračne luke do Splita, nego li od Barcelone do Splita.

- Pazi ovo, avionska karta iz Barcelone do Splita me je stajala 75 eura, a taksi od Resnika do grada 600 kuna, više od 80 eura. Čak sam se mislio i ne platiti, ali kako je mi je izdao račun i to oni fiskalni, onda sam platio. Evo poslat ću ti ga. Znaš da nemaju u taksiju nigdje cjenika, ne znam uopće kolike su cijene, ali mi se ovo čini malo previše. Kome se ovo može prijaviti - rekao je Dario Trojan za Slobodnu Dalmaciju.

Od aerodroma do Splita ima 24 kilometara, a ako je vjerovati tehnologiji, za to je potrebno otprilike pola sata vožnje. Od Barcelone do Splita je oko 1600 kilometara.

- Kako objasniti strancu da je to tolika cijena. Ma neće se nitko voziti. Mene je ovo stvarno iznenadilo, stvaramo očajnu sliku turistima, kao da ih jedva dočekamo „oguliti“, ono u startu. Pazi avionska karta je jeftinija, je li oni u rezervoar toče zlato ili gorivo- rekao je Trojan za Slobodnu Dalmaciju.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 55

Avatar SINIŠA POLJAK
SINIŠA POLJAK
14:48 17.07.2019.

Rješenje je vrlo jednostavno, po hitnom postupku oduzeti taksisti licencu.

Avatar Dr Evil
Dr Evil
15:10 17.07.2019.

10 kuna po kilometru je neki maksimum sve drugo je čista pljačka i deranje naivčina. Na žalost jako loša reklama za Hrvatsku. Dobar glas daleko se čuje a loš - još dalje.

Avatar KALIMERO
KALIMERO
15:03 17.07.2019.

25 Kn po kilometru. Pamenom dosta. Besramnim pohlepnim lopuzama malo je i 600 Kn za cirka pola sata voznje. Ne cete ni vi taksi lopovi u zivotu dobro proci. Kad tada doci ce vam sve na naplatu...