AFERA INA

Škugor, Šurjak i Husić ostaju u Remetincu još 15 dana

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Zagreb: Uhićeni u akciji USKOK-a dolaze na Županijski sud
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Zagreb: Uhićeni u akciji USKOK-a dolaze na Županijski sud
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Zagreb: Uhićeni u akciji USKOK-a dolaze na Županijski sud
27.09.2022.
u 13:46
Osim njih trojice u aferi Ina teškoj oko milijardu kuna još se sumnjiče Dane Škugor, otac Damira Škugora i Marija Ratkić
Pogledaj originalni članak

Trojac osumnjičenika u aferi Ina, ostaje u istražnom zatvoru ostaje još 15 dana. Odlučio je tako sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu, koji je Damiru Škugoru, Josipu Šurjaku i Goranu Husiću istražni zatvor produljio na zahtjev USKOK-a. Istražni zatvor im je produljen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke koji do sada nisu ispitani, a u preostalih 15 dana bi trebali biti.

Kada su uhićeni, Škugoru i Šurjaku istražni zatvor je bio određen i zbog opasnosti  od ponavljanja djela. No kako je Škugor razriješen svoje funkcije u Ini te kako je Šurjaku Hrvatska odvjetnička komora (HOK), na čijem je čelu bio do uhićenja, zabranila obavljanje odvjetničkih  poslova,  nema  više zakonske osnove za određivanje istražnog zatvora i zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Osim njih trojice u aferi Ina teškoj oko milijardu kuna još se sumnjiče Dane Škugor, otac Damira Škugora i Marija Ratkić. Njih su dvoje iz Remetinca pušteni dan, odnosno  tjedan dana nakon uhićena.

U slučaju Damira Škugora bilo je predloženo ispitivanje dvoje privilegiranih svjedoka, koji su uzeli blagodat nesvjedočenja, a Mariji Ratkić je istražni zatvor bio određen zbog opasnosti od ponavljanja djela. No ona je odmah po uhićenju dala ostavku na mjesto direktorice Plinare istočne Slavonije (PIS), pa je iz Remetinca puštena čim je ostavka formalizirana.

VIDEO: Prometni stručnjak o zatvaranju Jadranskog mosta: 'Za ovakav potez nema racionalnog objašnjenja'

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

DU
Deleted user
07:43 28.09.2022.

To su naši dečki, bez brige neće Vam se ništa strašno desiti osim što se kriminal isplatio, tako se voli domovina, idemo dalje! Dajte nam HEP!

BE
Berri
14:18 27.09.2022.

Još 15 dana i onda mogu uživati u tih 150 milijuna eura koje su si zakonito priskrbili. Ujedno, ovih mjesec dana Remetinca će im biti jedino zatvaranje u slijedećih 7-8 godina.