ALEJA SVILARA Uređenjem grad dobiva sasvim novi izgled

Skradin je 2009. godinu počeo vrijednim projektima

09.01.2009.
u 15:31
Pogledaj originalni članak

Potporom Vlade i Hrvatskih cesta, lokalna skradinska je vlast novu, 2009. godinu, zapečela novim, značajnim investicijskim projektima koje je pripremala pune dvije godine.

Aleja svilara
Oni obuhvaćaju modernizaciju državne ceste D-56 s Alejom skradinskih svilara, te gradnju nove suvremeno opremljene sportske dvorane koja će se nalaziti nadomak toj aleji.

Nakon provedena javnog natječaja, skradinski gradonačelnik Nediljko Dujić javnosti je obznanio da je Poduzeće za ceste iz Splita imalo najprihvatljiviju ponudu za izvođenje radova na rekonstrukciji državne ceste od starog skradinskog mosta do priključka na Jadransku autocestu, u dužini od pet i pol kilometara, koji bi trebali početi u drugoj polovici siječnja.

– Ovoga smo tjedna, nakon otvaranja ponuda za nadzor radova na tome zahtjevnom projektu, koji će Hrvatske ceste ukupno stajati sedam milijuna kuna, definirali dinamiku izvođenja radova. Projekt obuhvaća proširenje ceste na puni profil od 6,5 metara duž cijele dionice, izgradnju novih rubnjaka i sustavno uređenje gradske Aleje skradinskih svilara, koja će nam izgradnjom nogostupa s lijeve i desne strane kolnika, postavljanjem betonskog mozaika i uređenjem zelenih površina sa cvjetnjacima podno nasada stoljetnih murvi, zasigurno uljepšati ulaz u grad s obje strane, iz pravca Zadra i Šibenika.

Radovi na uređenju gradske aleje, zbog turističke predsezone, kompletno bi se trebali završiti do blagdana Uskrsa, pa će stoga upravo tu i najprije početi – kazao je gradonačelnik Nedjeljko Dujić.

Vladinim će programom EIB II, na prostoru nekadašnje vojarne pokraj gradskog igrališta i osnovne škole koji je Gradu darovalo Ministarstvo obrane, uskoro početi gradnja nove sportske dvorane.

Dugoročni kredit
– Riječ je o investicijskom projektu koji će nas prilično stajati. Računamo da će ukupno biti ‘težak’ petnaest i pol milijuna kuna, a zajednički će ga financirati Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva sa sedam i Grad Skradin sa osam i pol milijuna kuna, koji će radi toga podići dugoročni kredit.

Za izgradnju dvorane resorno je ministarstvo već provelo javni natječaj, pa se očekuje da će se prispjele ponude za izvođača radova otvarati u veljači – zaključio je na kraju skradinski gradonačelnik.


Pogledajte na vecernji.hr