tragedija

Školski prijatelji gledali kako pada pod kamion

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
dječak pao pod kamion
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
nesreca (1)
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
nesreca (1)
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
nesreca (1)
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
nesreca (1)
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
nesreca (1)
28.01.2011.
u 11:46
Dječak se nogama spotaknuo o ogradu i pao. Osnovna škola nalazi se u jednoj od najprometnijih ulica u Solinu
Pogledaj originalni članak

U stravičnoj prometnoj nesreći koja se danas oko 10.30 sati dogodila u Solinu poginuo je 11-godišnji učenik petog razreda Osnovne škole don Lovre Katića. Pao je pod kotače teretnog vozila tvrtke “Adriacink – Transport”.

U školi uplakani

– Tijekom velikog odmora, čim je zazvonilo, istrčao je iz škole, vjerojatno želeći kupiti marendu u obližnjem fast foodu. Krenuo je prema cesti. Pokušao je preskočiti metalnu ogradu u jednom koraku. Mnogi to čine. Uhvatio se rukama za vrh ograde i pokušao prebaciti obje noge preko nje. No, spotaknuo se i glavom pao ispod stražnjeg kotača kamiona – ispričao je plačući i u nevjerici potreseni učenik osmog razreda koji je vidio što se dogodilo.

Ispred škole don Lovre Katića u Solinu i oko nje – pretužna i stravična slika. Solinjani su bili bez riječi, dok su se učenici uplakani vraćali u školske klupe. Njihovi nastavnici bili su u šoku.

– Još ne mogu vjerovati što se dogodilo. Kolegice su mi odmah dale tablete za smirenje. Bio je vrlo dobar učenik. S njime nikada nije bilo nikakvih problema. Iz dobre je obitelji. Ovo je prestrašno. Užasna tragedija – kazala je uplakana Danica Jurina, razrednica stradalog jedanaestogodišnjaka.

– Ovdje su se često događale nesreće. Bilo je i poginulih. Cesta Put Majdana iznimno je prometna, jedna od najprometnijih u gradu. Prije nekoliko godina postavili su ležeće policajce i brojne znakove upozorenja. Mnogi govore kako je i ova cesta i škola “ukleta” – rekla nam je postarija Solinjanka.

Trče po marendu

Ravnateljica škole don Lovre Katića Anđelka Slavić također je u šoku. Zamolila nas je za razumijevanje dok malo “ne dođu k sebi”. Teški trenuci za sve u školi. No, ipak je kazala kako su molili roditelje da djeca u školu nose marende, kako ne bi morala pretrčavati opasnu cestu do obližnjih zalogajnica. Ali tko učenike može zaustaviti? Stalno su za vrijeme velikog odmora odlazili preko ceste.

U poduzeću “Adriacink – Transport” nisu bili raspoloženi ni za kakav razgovor.

– Bože sačuvaj! Jadna mu majka – kazao nam je potreseni Solinjanin Siniša B.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 24

OB
-obrisani-
22:58 28.01.2011.

Pa da . teško je postaviti visoku ogradu iako se zna da su tu mala djeca! Prometne ceste treba sve izolirati i radi buke i radi ovog kao što se dogodilo visokim prozirnim ogradama

AC
acer
12:51 28.01.2011.

Pa i neki dan u Zadru cura izašla na ulicu za vrijeme odmora i poginula.

KT
Kralj Tomislav
12:09 28.01.2011.

boze sacuvaj, sto je se samo ovaj tjedan sve desilo u Hrvatskoj.