PRIJAVI SE I OSVOJI

Zbog ogromnog interesa škola za natječaj „Moj pogled u budućnost“ produžili smo rok za prijavu do 31. ožujka

Foto: VL
Zbog ogromnog interesa škola za natječaj „Moj pogled u budućnost“ produžili smo rok za prijavu do 31. ožujka
25.01.2019.
u 12:40
Kreativno-likovni natječaj „Moj pogled u budućnost“ timskog je karaktera – prijavljuju se razredi koji na natječaju mogu sudjelovati s jednim zajedničkim ili više individualnih radova koji predstavljaju njihovu zajedničku viziju budućnosti.
Pogledaj originalni članak

Svoj 60. rođendan Večernji list obilježava radno, kroz brojne znanstvene i kulturne programe ne zaboravljajući pritom ni na svoje buduće čitatelje. Pokažite nam kako vi zamišljate svijet u budućnosti, gdje želite živjeti, što želite raditi, o čemu želite čitati... Mi ćemo se potruditi da vaš glas dođe do onih koji ga moraju čuti. U natječaju mogu sudjelovati sve osnovne škole na području Republike Hrvatske. Kreativno-likovni natječaj „Moj pogled u budućnost“ timskog je karaktera – prijavljuju se razredi koji na natječaju mogu sudjelovati s jednim zajedničkim ili više individualnih radova koji predstavljaju njihovu zajedničku viziju budućnosti.

Pravila natječaja

Svi prijavljeni razredi za svoj rad mogu odabrati jednu od ponuđenih tema: - putovanje u budućnost - svijet u kojem ćemo živjeti - zašto će budućnost biti super - budućnost briše granice (karta svijeta u budućnosti) -ovo su ljudi budućnosti - škola budućnosti powered by Argeta Također, natjecatelji mogu odabrati i slobodnu temu, a uz rad koji pošalju treba priložiti i objašnjenje teme koju su odabrali.

Na prethodno odabranu temu treba izraditi djelo u jednoj od likovnih tehnika:

- za učenike od 1. do 4. razreda: crtanje, tempera, akvarel, kolaž

- za učenike od 5. do 8. razreda: crtanje, slikanje, kolaž, fotografija, video, kombinirane tehnike

Natjecanje se provodi u dvije zasebne kategorije:

1. učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole

2. učenici od 5. do 8. razred osnovne škole

Komisija i ocjenjivanje

Sve radove pristigle na adresu Večernjeg lista zaključno s 31. ožujka pregledat će komisija sastavljena od predstavnika organizatora natječaja (Večernjeg lista) i partnera projekta. Komisija će ocjenjivati: - ideju i kreativnost u realizaciji ideje - umjetničku vrijednost djela - korištenje odabrane tehnike i umješnost u kombiniranju tehnika - uspješnost u obradi odabrane teme

Nagrade

Večernji list i partneri projekta osigurali su fond od ukupno deset nagrada: dvije glavne nagrade i osam utješnih. U obje kategorije biti će proglašen pobjednik, koji osvaja glavnu nagradu te četiri razreda koji osvajaju utješne nagrade.

Svi radovi pristigli na natječaj biti će izloženi na velikoj izložbi. Na otvorenju izložbe dobitnicima će biti svečano uručene njihove nagrade. Otvorenje izložbe i dodjela nagrada slijede po završetku projekta, krajem svibnja 2019. godine.

Rok za prijavu na natječaj je 31. ožujka 2019. godine.

Radove šaljite na adresu: Večernji list d.o.o., Oreškovićeva 6H/1, 10010 Zagreb pod nazivom „MOJ POGLED U BUDUĆNOST“. Radove izrađene u digitalnom obliku (foto, video...) možete slati na adresu e-pošte: radost@vecernji.net.

U prijavi obavezno navesti kontakt učitelja-mentora (telefonski broj i adresu e-pošte).

Na istoj adresi možete dobiti sve informacije vezane uz natječaj.
 

Sretno svima!

Pogledajte na vecernji.hr