aeromodelarstvo

Školarci pokazali iznimnu vještinu i strpljenje u izradi malih aviona

Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
Školarci pokazali iznimnu vještinu i strpljenje u izradi malih aviona
13.11.2011.
u 11:53
Tradiocionalni Kup Hrvatske za aeromodelarstvo okupio je sedamdeset natjecatelja.
Pogledaj originalni članak

Čak sedamdeset natjecatelja iz Zagreba, Zaprešića, Osijeka, Čeminca, Valpova, Daruvara, Nove Pazove te domaćeg Letačkog kluba "Bubamara" okupilo se u Požegi na tradicionalnom Kupu Hrvatske za aeromodelare.

Različitog uzrasta u dvije kategorije, FIN i FIN-150, nastojali su pokazati koliko su vješti u izradi malih aviona. Martini Bartalan učenici 7.razreda iz Čeminca to je bilo tek drugo natjecanje.

Veteran s 20 natjecanja iza sebe

- Ove godine na ljetnom kampu tehnike u Belom Manastiru došla sam u sekciju aeromodelara i jako mi se svidjelo što mogu svojom rukom izraditi nešto što leti. Nastavila sam se baviti aeromodelarstvom i danas se nadam boljem rezultatu nego prošlog tjedna u Zaprešiću - rekla je Martina.

Za razliku od nje Požežanin Filip Kojanović je s 20 natjecanja iza sebe, pravi veteran.

- Aeromodelarstvo traži strpljenje i upornost i to mi se sviđa. Do sada sam na natjecanjima bio dva puta četvrti i danas se nadam boljem rezultatu - rekao je Filip.

Želja se Filipu ispunila, pa je u kategoriji FIN za osnovne škole bio drugi. Uspješan je bio i njegov klupski kolega Dubravko Lukačević koji je među školarcima u kategoriji FIN-150 zauzeo treće mjesto. Uspješan nastup domaćina zaključio je predsjednik "Bubamare" Zoltan Bartaky koji je u ukupnom plasmanu kategorije FIN podijelio drugo mjesto.

Zaprešićanin Kosir ukupni pobjednik u kategoriji FIN

- U našem klubu broj članova se standardno kreće oko 20. Sada smo od Grada Požege dobili prostorije za rad pa ću pokušati organizirati radionice i kroz njih okupiti veći broj mladih - kazao je Bartaky.

Ukupan pobjednik u kategoriji FIN je Damir Kosir iz Zaprešića a u kategoriji FIN-150 Marijan Balaško iz Zagreba. Među natjecateljima iz slavonskih klubova najuspješniji je bio Nikola Mihaljević iz Valpova koji je u kategoriji FIN među školarcima zauzeo prvo mjesto.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.