Ekologija

Škola u Klenovniku ima veselu berbu voća i bilja u školskome vrtu

Foto: ''
Škola u Klenovniku ima veselu berbu voća i bilja u školskome vrtu
01.10.2010.
u 14:55
Ljetos su redovito želi lavandu, sušili listiće bosiljka te konzervirali bosiljak i grančice ružmarina u maslinovu ulju
Pogledaj originalni članak

Kako im kiša i nevrijeme ne bi upropastili posađeno ljekovito, aromatično i začinsko bilje u školskom vrtu, koje su cijele godine marljivo okopavali, plijevili i zalijevali, mladi ekolozi klenovničke Osnovne škole grofa Janka Draškovića obrali su ga. Doduše, i ljetos su redovito želi lavandu, sušili listiće bosiljka te konzervirali bosiljak i grančice ružmarina u maslinovu ulju, a sada su kiši i maglama oteli zadnje količine mirisna bilja.

– Riječ je o biljkama koje su djeca uzgajala u skladu s ekološkim načelom, kojeg se jako držimo jer smo dobili status ekoškole. Naši domari Saša Kralj i Ivan Cuković preuredili su dio školskog tavana u manju sušaru, u kojoj se suši to bilje, pa sve miriši od suhih cvjetova – rekao je ravnatelj osnovne škole Mijo Barišić.

Učenici šestog, sedmog i osmog razreda s učiteljicama Josipom Polančec i Kristinom Sadibašić bili su i u berbi jabuka u starom voćnjaku, u vlasništvu škole i župe.

– Te jabuke godinama nisu prskane, a od njih ćemo proizvesti ekološki ocat. Dio octa za vlastite potrebe potrošit ćemo u školskoj kuhinji, a dio ćemo ponuditi na prodaju preko školske Učeničke zadruge Licitarsko srce – kazala je prof. Kristina Sadibašić.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.