Nebriga

Škola na čekanju jer nema dogovora Grada i Županije

Škola na čekanju jer nema dogovora Grada i Županije
12.08.2010.
u 16:14
Prostor u kojem rade nema nijednog kabineta, knjižnice, dvorane niti prostora za rehabilitacijske programe i ne zadovoljava minimalne uvjete za normalno odvijanje nastave.
Pogledaj originalni članak

Nastavnici, učenici i roditelji brodske Osnovne škole Milana Amruša, koju pohađaju djeca s poteškoćama u razvoju, već godinama uzalud čekaju početak gradnje nove školske zgrade. Prostor u kojem rade nema nijednog kabineta, knjižnice, dvorane niti prostora za rehabilitacijske programe i ne zadovoljava minimalne uvjete za normalno odvijanje nastave.

Rad u dvije smjene

Krov je načinjen od trske i slame, prozori ispadaju, a zgrada je, uz to, okružena visokofrekventnim prometnicama, što dovodi u pitanje sigurnost učenika.

– Djece je puno, a uvjeti su katastrofalni. Zgradu smo iznutra popravili koliko smo mogli, nabavili smo i nešto didaktičke opreme, ali sve je to nedovoljno. Radimo u dvije smjene, iako mnogi učenici imaju kombinirane smetnje. Nedopustivo je da djeca koja su istodobno gluha, slijepa, mentalno retardirana i motorički oštećena moraju cijeli dan biti na nastavi. Nemamo ni ambulantu, pa svaki put kada neki učenik dobije epileptički napad nastaju problemi – kaže ravnateljica Mirjana Jakovčev.

Traže novu lokaciju

Unatoč opetovanim molbama, Grad i Županija ne uspijevaju postići dogovor o lokaciji na kojoj bi se gradila nova škola. Iz Grada je ponuđena lokacija u blizini Srednje škole M. A. Reljkovića, međutim, zamjenica župana Ružica Vidaković upozorila je kako bi gradnja nove zgrade na toj lokaciji mogla ugroziti projekt međunarodnoga vrtnog centra koji provodi srednja škola, pa bi trebalo potražiti neko drugo rješenje.

– Ni gradonačelnik ni župan ne kažu da se neće graditi, ali ne čine ništa da se projekt ostvari – zaključuje M. Jakovčev.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.