IPAK JE ŽIV

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-il pojavio se na koncertu nakon dugog izbivanja

29.12.2008.
u 12:39
Pogledaj originalni članak

I dok se mnogi pitaju je li uopće živ, sjevernokorejski lider Kim Jong-il prvi put nakon nekoliko mjeseci izbivanja iz javnog života pojavio se na jednom koncertu, gdje je srdačno dočekan, javljaju tamošnji mediji.

Kim, koji je na vlasti od smrti svojeg oca 1994. godine, nije se pojavljivao u javnosti od 9. rujna. Početkom rujna u javnost je procurila informacija da je Kim doživio moždani udar, što su vodeći režimski ljudi opovrgnuli. Kako bi dokazali svijetu da je njihov lider živ i dobroga zdravlja, lokalni mediji objavili su fotografiju svoga diktatora, no nije bilo poznato kada je ona snimljena.

Nagađanja o Kimovu teškome zdravstvenom stanju u svjetskim medijima doživjela su vrhunac u rujnu kada se Jong Il nije pojavio na vojnoj paradi u povodu 60. obljetnice osnivanja države.

Ako je vjerovati sjevernokorejskoj novinskoj agenciji KCNA, Kim se osjeća toliko dobro da posjećuje i koncerte. No, zanimljivo, medij ne navodi kada je i gdje održan taj koncert, a o fotografiji na kojoj navodno mnoštvo kliče svome vođi, da i ne govorimo.

Kim Jong-il navodno je prije dva mjeseca bio i na studentskoj utakmici u povodu 62. obljetnice sveučilišta Kim Il-sung.

(ič)

Pogledajte na vecernji.hr