'dan sjajne zvijezde'

Sjeverna Koreja slavi 73. rođendan preminulog diktatora

Foto: Reuters/PIXSELL
sjeverna koreja
Foto: Reuters/PIXSELL
sjeverna koreja
Foto: Reuters/PIXSELL
sjeverna koreja
16.02.2015.
u 11:15
'Veliki vođa' Kim Jong-ila preminuo je u prosincu 2011. godine, a danas bi imao 73 godine
Pogledaj originalni članak

Sjeverna Koreja slavi danas rođendan svoga 'velikog vođe', Kim Jong-ila koji je preminuo u prosincu 2011. godine. Danas bi imao 73 godine, a njegov rođendan slavi se kao Dan sjajne zvijezde.  

Njegov sin Kim Jong-un, trenutačno sjevernokorejski vođa, odao mu je počast u ponoć u mauzoleju gdje se nalazi balzamirano tijelo preminulog diktatora.

U Pyongyangu su bogati stanovnici grada uživali u vatrometu koji je priređen u čast pokojnog diktatora, a deseci vojnih zapovjednika dobili su promaknuće, piše Telegraph.

Vlada je povodom rođendana izdala i četiri vrste pečata na kojima se, između ostaloga, nalazi konj, babun i ris.

>> Objavljene fotografije Kim Jong Una dok nadgleda vježbu vojnih zrakoplova

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

DU
Deleted user
17:19 16.02.2015.

Nije li licemjerje Hrvatskoj se ismijavati sj. korejskom režimu koji slavi rođendan mrtvog diktatora i zločinca dok istovremeno naši doživotno bivši predsjednici (srećom) Josipović i Mesić, predsjednik Vlade Milanović, kao i brojni drugi u i pri vlasti u HR-u svake godine obilježavaju i slave razne obljetnice zločinca Tita?!

Avatar tajar
tajar
14:13 16.02.2015.

U stilu one nama već zaboravljene floskule "i poslje Tita Tito".

GR
grgaman
21:40 16.02.2015.

I u Hrvatskoj se mnogi klanjaju"velikoj" crvenoj zvijezdi cak i Kazalisni Trg nosi njeno sramotno ime. Nisu mnogi u Hrvatskoj odmakli puno od svijesti drugova iz Sjeverne Koreje. Sto se silom i strahom u glavu ugura ne napusta se lako