NOVE NAPETOSTI

Sjeverna i Južna Koreja razmijenile vatru u graničnom području

Foto: Reuters/PIXSELL
Sjeverna i Južna Koreja razmijenile vatru u graničnom području
03.05.2020.
u 07:34
Više pucnjava ispaljeno je iz Sjeverne Koreje u 7,41 sati po lokalnom vremenu prema stražarskoj postaji u Južnoj Koreji koji graniči sa Sjeverom, navodi se u izjavi zapovjednika južnjačkih snaga, prenosi Reuters.
Pogledaj originalni članak

Sjeverna i Južna Koreja razmijenile su u nedjelju rano ujutro vatru u blizini južnokorejske stražarske postaje, pojačavajući napetost dan nakon što se sjevernokorejski vođa Kim Jong Un pojavio u medijima nakon gotovo trotjedne odsutnosti.

Više pucnjava ispaljeno je iz Sjeverne Koreje u 7,41 sati po lokalnom vremenu prema stražarskoj postaji u Južnoj Koreji koji graniči sa Sjeverom, navodi se u izjavi zapovjednika južnjačkih snaga, prenosi Reuters.

Južna Koreja odgovorila je ispaljivanjem dva hica prema Sjevernoj Koreji, no nije bilo izvještaja o povrijeđenima.

Nakon nekoliko tjedana intenzivnih nagađanja o Kimovom zdravlju i mjestu stanovanja, državni mediji objavili su u subotu fotografije i izvješće da je prisustvovao dovršenju tvornice gnojiva. Bio je to prvi izvještaj o njegovu pojavljivanju u javnosti od 11. travnja.

 

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar STRIKOMAN
STRIKOMAN
10:53 03.05.2020.

Dok ih kinezi čuvaju, rusi šalju pšenicu ovaj bucmasti ridikul će još godinama tlačiti pošteni svijet.

Avatar Čudomix
Čudomix
09:49 03.05.2020.

Sviđa mi se Kimova frizura.

Avatar Osiris
Osiris
08:45 03.05.2020.

Sef se vratio sa bolovanja