DANAS U VEČERNJEM

Sječa savjetnika: Odlazi li nakon Vlade Galića i Mate Radeljić?

Naslovnica
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Grabar-Kitarović i Radeljić
14.12.2018.
u 00:07
Predsjednica se sprema za izbore i tješnju suradnju s HDZ-om.
Pogledaj originalni članak

Potvrdom da je savjetnik predsjednice RH za obranu i nacionalnu sigurnost Vlado Galić podnio ostavku, počela su i nagađanja da to neće biti jedina smjena u savjetničkom timu Kolinde Grabar-Kitarović. U kuloarima se može čuti da će utjecajno mjesto savjetnika predsjednice za unutarnju politiku uskoro napustiti i Mate Radeljić. Takva je informacija još uvijek “neprovjerljiva”, no Radeljića se udaljuje s Pantovčaka otkako je tamo zasjeo. Kada se zna da je na odlasku na veleposlaničko mjesto u Kinu Dario Mihelin, još jedan vrlo važan član savjetničkog tima predsjednice i savjetnik za vanjsku politiku, može se zaključiti da u izbornu godinu predsjednica ulazi s bitno okrnjenim savjetničkim timom.

Pogotovu što su Galić i Radeljić kao eksperti za izbore sudjelovali i u prvoj predizbornoj kampanji Grabar-Kitarović. Radeljić je u tim došao prije objave njezine kandidature 2014., a Galić je bio “pridodan” u tim na preporuku Milijana Brkića. Galić je sada sam dao ostavku na dužnosti na kojoj nije proveo čak ni punu godinu dana (dva dana manje), jer mu je kao iskusnom vojniku (brigadir HV-a), obavještajcu (SIS, VSOA) i stranačkom čovjeku (Odjel za analitiku HDZ-a) i samom postalo jasno da predstavlja teret, nakon što su ga mediji doveli u vezu s aferom SMS i okrivili ga da je baš on doveo “falsifikatora” Franju Vargu u HDZ. Predsjednica je tu poduzela pragmatičan korak i odlučila se na Galićevu smjenu da ne bi u nastupajuću kampanju ušla s teretom afere SMS.

>>Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od petka ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Trump preko Hrvatske šalje poruku Izraelu

>>Slavnog hrvatskog ronioca Curavića Maltežani optužili za milijunsku prijevaru

>>Danas odluka suda: Hoće li Perković izdržavati kaznu u Hrvatskoj ili ostaje na doživotnoj u Njemačkoj

>>Bandić ustao iz kreveta, razbio oporbu i vratio se u bolnicu

Naslovnica

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

ME
Mesko
07:09 14.12.2018.

ˇSjeća knezova"

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
06:41 14.12.2018.

Kada će i Koki ?

GV
golub Vaso
00:11 14.12.2018.

steže se obruč oko magistra znanosti Vase