Češljaju dokumente

Šišljagić potvrdio: PNUSKOK je bio u Osječko-baranjskoj županiji

Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Šišljagić potvrdio: PNUSKOK je bio u Osječko-baranjskoj županiji
11.10.2013.
u 13:56
Uzeli su spise iz 2010., zatim 2011. te 2012. godine. Dokumenti su to o izvršenju proračuna, izmjenama i dopunama proračuna, kao i odlukama o potporama.
Pogledaj originalni članak

Osječko-baranjski župan i čelnik HDSSB-a Vladimir Šišljagić potvrdio je kako je PNUSKOK prije tri tjedna zakucao na vrata županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj.

- Napravili su izvid i zatražili dokumentaciju, a sve im je i dostavljeno. Detalje ne znam, istražitelji sa mnom nisu razgovarali – kazao je Šišljagić.

Riječ je o spisima iz 2010., zatim 2011. te 2012. godine. Dokumenti su to, naveo je, o izvršenju proračuna, izmjenama i dopunama proračuna, kao i odlukama o potporama. - Radi se o nekih 15 stavki – otkrio je.

U medijima su se danas, pak, pojavile informacije kako je i sam Šišljagić pod povećalom USKOK-ovih istražitelja jer su navodno nepovratna sredstva Županije, namijenjena malim tvrtkama i obrtnicima za unapređenje poslovanja, završavala u stranačkoj blagajni. Novac je, po tim tvrdnjama, doznačavao povjerljivim tvrtkama i obrtnicima koji bi zatim 80 posto iznosa isplatili, posredno, na ruke Šišljagiću. Obećavani su im zauzvrat poslovi s Gradom i Županijom. Tim se novcem, stoji u pojedinim medijima, navodno financirao HDSSB.

- To su nebuloze i konstrukcije. I stranka i ja spremamo tužbu. Županija svake godine prolazi državnu reviziju, nikada nije zabilježena niti jedna nepravilnost, dobivali smo uvijek bezuvjetna mišljenja – tvrdi Šišljagić. U USKOK-u nam danas nisu odgovarali na pozive.

>>Predsjedništvo HDSSB-a stavilo mandate na raspolaganje

>>HDSSB-ovci tajno glasovali uz neograđen stol tik uz Šišljagića

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.