Sajam cvijeća

Sisak četiri dana u znaku cvijeća i cvjetnih priredbi

Foto: 'Nikola Cutuk/pIXSELL'
Sisak četiri dana u znaku cvijeća i cvjetnih priredbi
12.05.2010.
u 15:15
Organizatori su spremni izložbene cvjetne gredice trajno ostaviti u parku, ali upitno je kako će se ponašati građani Siska
Pogledaj originalni članak

Od danas, Sisak će četiri dana biti u znaku cvijeća i popratnih priredbi. Više od stotinu izlagača na Šetalištu V. Nazora predstavit će svoja dostignuća u proizvodnji cvijeća i zelenila, opreme, poljoprivrednih proizvoda, hrane, suvenira, umjetnina i drugih proizvoda.

Uz proizvođače i floriste, u priredbe Sisačkog sajma cvijeća uključit će se članovi brojnih udruga, društava, klubova, te polaznici škola i vrtića.

Svečano otvorenje sajma, uz prigodni program, bit će danas u 18 sati. Nastupit će članovi KUD-a Danica, a udruga KAS predstavit će rekreacijsko jahanje. Sutra će prije podne mališani iz vrtića sudjelovati u akciji "Sadim svoj cvijet u našem parku", a poslije podne će se održati radionice Hrvatskog bonsai kluba i Origami grupe Siscia. I dani vikenda bit će ispunjeni brojnim sadržajima, a posjetitelji će moći razgledati izložbe bonsaija, fotografija članova Foto-kluba Siscia obscura, slikara petrinjskog Petriarta, te izložbu umjetničkih instalacija kugli Nikice Palaića.

– Tema ovogodišnjeg sajma je cvijeće u geometrijskim oblicima, a pri ocjenjivanju izložbenih prostora posebno će se nagrađivati kreativni floristički izraz u pojedinim kategorijama. Želja je organizatora da uređene cvjetne gredice ostanu kao trajni ukras gradskog parka, a koliko ćemo u tome uspjeti ovisi i o ponašanju građana – obrazložila je u ime organizatora Tanja Gorta. (zs/VLM)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.