Režim popustio

Sirijska vlada ukinula polustoljetno izvanredno stanje

Sirijska vlada ukinula polustoljetno izvanredno stanje
19.04.2011.
u 19:45
Vlada je odlučila ukinuti državni sud sigurnosti, koji je bio nadležan za suđenja političkim zatvorenicima
Pogledaj originalni članak

Sirijska vlada odobrila je ukidanje gotovo polustoljetnog izvanrednog stanja što je bio ključan zahtjev prosvjednika u toj zemlji.

Vlada je, također, odlučila ukinuti državni sud sigurnosti, koji je bio nadležan za suđenja političkim zatvorenicima. Prihvatila je i novi zakon kojim se dopuštaju mirni prosvjedi.  Samo nekoliko sati ranije vlasti su izdale ozbiljno upozorenje prosvjednicima da se povuku. Današnje kontradiktorne poruke uslijedile su samo nekoliko sati nakon što su snage sigurnosti izvršile juriš na glavni trg u gradu Homsu, trećem po veličini u zemlji. Predsjednik Sirije Bashar Assad okarakterizirao je prosvjede kao "oružanu pobunu".

Assad je prošle nedjelje svom kabinetu naložio da ukine izvanredno stanje, uvedeno u ožujku 1963. kada je na vlast došla njegova Baas partija. U vrijeme dok je izvanredno stanje bilo na snazi, pod strogom kontrolom bili su mediji, prisluškivane su telekomunikacije, a bila su dopuštena i uhićenja bez naloga sudskih vlasti.

GUVERNERKA ZGROZILA AMERIKU

'Bio je gadan i zao. Smrdio je i ganjao djecu. Jarac je poskočio i ispalila sam hitac'

Priznanje je objavila u svojoj knjizi „Nema povratka“ koja je mješavina autobiografije, političkih analiza napada na demokrate, kako bi lustrirala odlučnost da provodi teške odluke. Svoga psa Cricketa odvezla je do šljunčare i jednostavno ga upucala. "To nije bio ugodan posao, ali morao se obaviti", napisala je. Kad ju je već uhvatio trenutak iskrenosti, političarka na koju Trump ozbiljno računa, priznala je i da je usmrtila jarca kojeg je držala njezina obitelj

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

RE
@rea
10:58 20.04.2011.

Ukinuo izvanredno stanje, a uveo krizno. Pravi demokrata.

OB
-obrisani-
13:18 20.04.2011.

Divne li zemlje, a liberalni, a demokrati a što uopče reči na to?

ST
Stockholm
23:19 19.04.2011.

Too little, too late mr. Assad! Too late!