Koprivnica

Siniša Bosanac i Miodrag Maričić napustili laburiste

Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Siniša Bosanac i Miodrag Maričić napustili laburiste
23.09.2014.
u 10:00
- Svako šurovanje sa SDP-om za mene je neprihvatljivo. Odlazak iz stranke moj je moralan čin - objasnio je Maričić
Pogledaj originalni članak

Nakon što je u javnost procurila informacija da koprivnički ogranak Hrvatskih laburista pregovara sa SDP-om o mogućoj koaliciji uoči izbora za mjesne odbore, stranku su napustila dvojica viđenijih članova, Siniša Bosanac i Miodrag Maričić.

‘Silni napori’

Obojica su bili kandidati za zamjenike gradonačelnika na zadnjim lokalnim izborima, a Bosanac je bio i gradski vijećnik do lipnja ove godine, kada je dao ostavku nakon što ga je policija zaustavila u neregistriranu automobilu.

S obzirom na tajming njihova izlaska iz stranke, motiv se sam nameće - neslaganje s ulaskom u koaliciju sa SDP-om, strankom čiji su rad laburisti cijelo vrijeme žestoko kritizirali.

- Moj odlazak moralan je čin vezan uza silne napore koje smo činili da bismo ukazali na sve nepravilnosti vladajuće garniture. Svako šurovanje s njima za mene je neprihvatljivo - eksplicitno je jučer potvrdio Maričić.

- Više nisam član stranke i ne bih komentirao moguće koalicije. Ono što sam imao reći govorio sam proteklih mjeseci za govornicom Gradskog vijeća i nemam tome ništa ni dodati niti oduzeti - bilo je, pak, jedino što je želio reći Bosanac.

Ključ

Vijest o partnerskim razgovorima između do jučer ljutih protivnika iznenadio je sve koji prate koprivničku političku scenu.

Šef gradskog SDP-a Zoran Gošek kazao je u četvrtak kako službeni međustranački pregovori počinju ovaj tjedan, a šef laburističkog gradskog ogranka Siniša Kavgić bio je rekao da nije dobro vječito biti u oporbi.

Neslužbeno se doznaje kako, ipak, njih dvojica nisu ključni igrači u dosadašnjim međustranačkim razgovorima, već su ih vodili SDP-ov dogradonačelnik Mišel Jakšić i laburistički vijećnik Darko Tetec.

Partnerstvo bi se, navodno, proširilo i na iduće lokalne izbore po ključu - Jakšić za gradonačelnika, a Tetec za zamjenika.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar gecdra
gecdra
10:31 23.09.2014.

Ovo je dokaz da u svakom kukolju ima i žita.

KA
kafka
21:53 24.09.2014.

Svaka čast. . . . Postoje stvari koje se ne smiju raditi ako držiš do sebe, ako želiš biti vjerodostojan - ne u poganu koaliciju ni s lijevim ni s desnim krilom partije, a ni s nenarodnim i odnarođenim strankama. !!! . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . I točka.!

KA
kafka
22:05 24.09.2014.

Ili jesmo ili nismo.! . . . . . . . . . . . Ipak nismo.!! . . . .