odgovor na čestitku

Sindikat pomoraca pozvao ministra Hajdaš Dončića na ostavku

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Sindikat pomoraca pozvao ministra Hajdaš Dončića na ostavku
25.06.2013.
u 16:39
Povodom obilježavanja Svjetskog dana pomorca 25.lipnja ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić čestitao je svim hrvatskim pomorcima njihov dan
Pogledaj originalni članak

Povodom obilježavanja Svjetskog dana pomorca 25.lipnja ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić čestitao je svim hrvatskim pomorcima njihov dan zaželjevši im mirno more. No, na čestitku su mu iz Sindikata pomoraca Hrvatske odgovorili, i to već drugi put, pozivom da podnese ostavku.

Čestitajući, ministar je naveo da ga raduje što u kolovozu stupa na snagu Konvencija o radu pomoraca kao glavni međunarodni instrument kojim su cjelovito uređeni standardi života, rada i socijalnih uvjeta pomoraca i da su za provedbu Konvencije u našem zakonodavstvu osigurani uvjeti kroz Pomorski zakonik i podzakonske propise te je istakao da uoči ulaska u EU možemo ponosno reći da primjenjujemo najviše međunarodne i europske standarde sigurnosti plovidbe, sigurnosne zaštite i zaštite mora od onečišćenja te životnih, radnih i socijalnih uvjeta pomoraca.

Iz Sindikata pomoraca, pak, na ovu su čestitku poručili \"da bi u ovom svečanom trenutku bilo još svečanije da ministar Hajdaš Dončić koji dokazano ne razumije ništa o pomoračkom zvanju i sektoru pomorstva u kojemu je nadležan da ostavku na njegovo vođenje i prepusti ga ljudima koji to razumiju i znaju raditi\". 

>> P. Brazzoduro: Ministar Hajdaš Dončić ne zna što govori

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.