izašao iz pritvora

Sin šefa policije bio je kotačić u lancu Štetićeve skupine

Foto: 'Zarko Basic/PIXSELL'
Sin šefa policije bio je kotačić u lancu Štetićeve skupine
30.05.2013.
u 09:41
Da Saša Burušić nije radio sam, odnosno da je riječ o većoj grupi, otkrilo se nakon njegovog uhićenja koncem prošlog mjeseca, a ubrzo potom u cijeloj priči pojavilo se i Štetićevo ime.
Pogledaj originalni članak

Saša Burušić (26), sin Gorana Burušića, načelnika zagrebačke policije, jučer je izašao iz istražnog zatvora u Remetincu. Večer prije nego što su pravosudni policajci otvorili vrata ćelije kako bi ga pustili na slobodu, Saša Burušić grijao je stolac u tužiteljstvu.

Pretražuju kuće, stanove...

Kako doznajemo, Burušić je u utorak pred istražiteljima dao opširan iskaz, odnosno, kako je rekao njegov odvjetnik Darko Maržić, iznio je obranu. Što je točno student iz Zaprešića, osumnjičen za prijevaru i krivotvorenje dokumenata kako bi nekolicini osoba omogućio dobivanje kredite za koje realno nisu imali uvjete, kazao u prostorijama tužiteljstva, u ovoj fazi postupka je tajna.

No nije tajna da je jučer prijepodne otprilike u isto vrijeme kada je Saša Burušić pušten da se brani sa slobode, u Zagrebu uhićen Radovan Štetić (47). Lisice na ruke stavljene su mu u njegovu domu. Njegovo ime po crnoj kronici provlačilo se prije 10-ak godina tijekom suđenja tzv. zločinačkoj organizaciji jer je bio jedan od optuženika u tom postupku, a teretio se za iznudu. Prema dostupnim informacijama Štetića sada sumnjiče da je bio na čelu dobro uigrane ekipe prevaranata koja je varala na kreditima, a jedna od karika u tom lancu bio je i Saša Burušić.

Prema onom što je dosad poznato, Burušić je bio sporedni igrač u priči s kreditnim prijevarama, o čemu svjedoči i razmjerno mala šteta za koju ga se sumnjiči, a riječ je o pedesetak tisuća kuna. Kao što smo već pisali, njega se sumnjiči da je krivotvorio dokumentaciju ljudima koji su tražili kredite, a za njih nisu imali uvjete. Radio je to tako što im je izdavao potvrde o zaposlenju na boljem radnom mjestu. Nekoliko osoba tako je uspjelo dobiti kredite od po nekoliko tisuća kuna.

Da Saša Burušić nije radio sam, odnosno da je riječ o većoj grupi, otkrilo se nakon njegovog uhićenja koncem prošlog mjeseca, a ubrzo potom u cijeloj priči pojavilo se i Štetićevo ime.

Policija je jučer pretražila Štetićev stan u Zagrebu, a jučer je i uhićen. Osim Štetićeva stana, policija je jučer pretraživala stanove, kuće, poslovne prostore i vozila još 20-ak osoba diljem Hrvatske, za koje se sumnja da su sudjelovale u prijevarama s kreditima.

Sitniji kriminalac

Kao jedan od osumnjičenika spominje se i Tibor V., koji se već neko vrijeme nalazi u Remetincu zbog drugog kaznenog djela. Inače, u dosadašnjem djelu istrage, policija i tužiteljstvo, uobičajeno u ovakvim situacijama, bili su zakopčani do grla pa tako nije bilo moguće doznati koliko je točno osoba obuhvaćeno kriminalističkim istraživanjem te kolika je načinjena šteta. Kada se mlađi Burušić našao pod istragom te kada je nakon toga uhićen, njegov je otac iz moralnih razloga podnio ostavku na mjesto načelnika zagrebačke policije. No Ranko Ostojić, ministar policije, ostavku je odbio uz obrazloženje da načelnik Burušić nije znao što je radio njegov sin.

>>Sin šefa zagrebačke policije Saša Burušić pušten iz Remetinca

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.