Sijamske blizanke Faith i Hope dobile bitku

01.12.2008.
u 18:01
Pogledaj originalni članak

Sijamske blizanke Faith i Hope, rođene prošle srijede u Sveučilišnoj bolnici u Londonu, dobile su svoju prvu bitku. Njihovoj majci Lauren Williams, nakon što je ustanovljeno da nosi sijamske blizance, liječnici su savjetovali da pobaci jer spojeni blizanci imaju između pet i 25 posto šanse da se rode živi.

Tim od 30 liječnika
No Lauren i njezin suprug Aled iz Shrewsburyja odlučili su sve prepustiti sudbini. I uspjeli su – Lauren je rodila carskim rezom. U timu je bilo čak 30 liječnika i sestara. Djevojčice su zajedno bile teške 4700 grama, a Lauren je sa svojih 18 godina postala najmlađa majka koja je rodila žive sijamske blizance, objavio je Daily Mail.

– Primila sam ih za ručice, a one su uzvratile stiskom. Prekrasne su! Presretna sam što sam, nakon svega, unatoč tome što su mi savjetovali da abortiram, dokazala da su bili u krivu – rekla je ushićena majka sijamskih blizanki.

Faith i Hope spojene su prsnim košem.

Operacija uskoro
Iako su trenutačno stabilno, kako je objasnio Agostino Pierro, dječji kirurg, djevojčice imaju abnormalna srca, dijele krvožilni sustav, zajednička im je jetra i dio crijeva pa je liječnicima najveća briga da im se stanje iznenada ne pogorša. U normalnim okolnosti sijamski blizanci kirurški se odvajaju tek kada malo ojačaju i porastu, ali u ovom slučaju zacijelo će ih morati operirati još ovaj tjedan. Baš kao što njihova imena, Hope i Faith, kažu – u nadi i vjeri je spas. A sudeći prema sreći koja ih je do sada pratila, dvije će djevojčice, valja se nadati, dobiti šansu za život.

Pogledajte na vecernji.hr