Nikud bez putovnice

Šibenik: U vlastitoj kući okružen žicom, ogradom i carinom!

Foto: Sanjin Strukić / PIXSELL
Šibenik: U vlastitoj kući okružen žicom, ogradom i carinom!
29.01.2013.
u 21:11
Kada im netko dolazi u posjet onda nastaju problemi jer svi moraju proći carinsku kontrolu što ponekad traje i više od pola sata.
Pogledaj originalni članak

Šibenčanin Danilo Torić (79), svaki put kad izlazi iz kuće, u trgovinu, liječniku ili na razgovor s društvom mora preći državni granicu.

Kako pišu 24sata njegova kuća smještena je usred područja Luke Šibenik, ograđena visokom željeznom ogradom i bodljikavom žicom sa svih strana, pa na putu do nje Danilo mora proći kontrolu granične policije, carine i portu luke.

S obzirom da njega i suprugu Klementinu svi poznaju, oni prolaze bez problema, no kada im netko dolazi u posjet onda nastaju problemi jer svi moraju proći carinsku kontrolu što ponekad traje i više od pola sata.

 Torićevi nisu sagradili kuću usred luke nego je luka sagrađena na njihovoj zemlji. Danilov otac u Šibeniku je 1923. utemeljio brodogradilište, a 1932. sagradio je kuću u kojoj se Danilo rodio i u kojoj živi.

- Još 1947. godine kraj kuće su Rusi počeli graditi silose za žito. Majka Rusija nama je obećavala napraviti kuću na drugome mjestu. Međutim, Tito i Staljin su se zavadili, mi smo bili proglašeni informbiroovcima i narodnim neprijateljima. Zemlja oko kuće nam je oteta, a mi smo ograđeni žicom - ispričao je za 24sata umirovljenik Danilo.

Izvorni tekst pročitajte OVDJE.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
08:48 30.01.2013.

Hm Da je čovjek htio nešto riješiti bio bi se dogovorio nekako. Ali ljudi ne poduzimaju ništa i očekuju da netko drugi za njih riješi stvari. Dogovor je bolji od inata, ali mi svi prvo idemo na inat, a onda i dogovor kasni.

MA
mariyan
21:32 29.01.2013.

Na zapadu bi to bilo rjeseno u roku od 6 tjedana.