Bahati gliseraši

Sezona bahatih gliseraša

Foto: 'Zeljko Mrsic/PIXSELL'
Sezona bahatih gliseraša
25.05.2010.
u 08:00
- Pošta u kojoj bi mogli platiti kaznu, budući da je bio vikend, nije radila pa će s potvrdom da su platili kaznu dokumente moći podići tek od ponedjeljka – rekao nam je inspektor šibenske Lučke kapetanije Boris Seljanovski.
Pogledaj originalni članak

Počinje turistička sezona, a s njom i sezona bahatog i smrtonosnog glisiranja "kapetana" brzih plovila koji ugrožavaju živote kupača i ronilaca. Posljedica divljanja gliseraša i vozača vodenih skutera mnogo je poginulih ili teško ozlijeđenih kupača. Jedan od oblika borbe protiv neodgovornih gliseraša jesu kontrole i kažnjavanje onih koji prebrzo plove u pojasu 300 metara od obalne crte te u kanalima, plažama, lukama i drugdje gdje to priječe pomorski propisi. Među prvima koje su lučki kapetani kaznili ove sezone bila je posada 7-metarskoga glisera s motorom od 150 KS. Njemački su turisti, a pomorske vlasti zaustavile su ih u kanalu Sv. Ante nadomak Šibenika, kod pomorske utvrde Sv. Nikole. Prebrzim turistima nije prihvaćena uobičajena isprika: "Nismo znali...".

– Privremeno su im oduzeti dokumenti, a dobili su i prekršajni nalog te uplatnicu na 2100 kuna. Pošta u kojoj bi mogli platiti kaznu, budući da je bio vikend, nije radila pa će s potvrdom da su platili kaznu dokumente moći podići tek od ponedjeljka – rekao nam je inspektor šibenske Lučke kapetanije Boris Seljanovski.

Kažnjavati bi takve prijestupnike trebalo i češće i rigoroznije.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AN
Andreeejjj
15:42 25.05.2010.

Hrvatsko more i turizam...i uzivanje? Pa, ljudi, sta mi hocemo u \"Ljepoj nasoj\"? Kao nekoliko jako vaznih cinjenica: sta mi to osim ljepe prirode nudimo turistima? Tuku ih nasi primitivni idioti, ostecuju im auta, vrijedjamo sve, nemamo nocnog zivota ni zabave! Posluga je strasno losa, konobari neljubazni, itd, itd, itd... Pa tek onda i mnogo previsoke CIJENE?!? Turska nudi aranzman \"All incluziv\" u hotelima sa \"5 zvijezdica\" za samo 400-500 eura za 7 dana...14 dana 600-700 eura!!! Otprilike tolike cijene nude i Talijani, Spanjolci, Grci, Bugari... Za tu cijenu imate tj dobijate pravi konfor, bas nista se dodatno ne placa, ljubaznost radnika u hotelima je ogromna, mnogoooo zabave, dakle sve na jako visokom nivou. Mi HRVATI, daleko smo od pravog turizma, htijeli to priznati ili ne, na zalost tako je...to je realnost! Zato nije ni cudo, da imamo svake godine sve manje i manje turista! Jos malo i nitko vise nece ni cuti za HRVATSKU, kamo li je posjetiti?! A za bas sve, krivi smo sami!!!