Liberalni zakon

Šestogodišnji dječak promijenio spol i dobio novi identitet

Foto: Reuters/PIXSELL
lulu (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
lulu (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
lulu (1)
30.09.2013.
u 08:06
Luana, poznata i kao Lulu, rođena je kao Manuel te je najmlađa osoba koja je profitirala od liberalnog argentinskog zakona o promjeni spola
Pogledaj originalni članak

Šestogodišnja djevojčica, rođena kao dječak, postala je prvo transrodno dijete u Argentini koje je i službeno promijenilo svoj identitet, javlja Telegraph.

Luana, poznata i kao Lulu, rođena je kao Manuel te je najmlađa osoba koja je profitirala od liberalnog argentinskog zakona o promjeni spola.

Guverner Buenos Airesa Daniel Scioli odobrio je Lulin zahtjev za promjenu imena nakon što mu je Lulina majka Gabriela poslala pismo u kojem objašnjava kako se Manuel identificirao kao djevojčica od trenutka kad je počeo pričati te je već sa četiri godine inzistirao da ga zovu novim imenom.

- Prihvativši kako moj sin nije sin kojeg sam rodila, već djevojčica, prihvatila sam i njen identitet i stala na njenu stranu, kaže majka.

Lulin zahtjev prošle je godine odbijen zbog njene dobi, a prema pisanju argentinskih medija ove je godine postala prvo dijete koje je promijenilo svoj identitet administrativnim procesom bez sudskog procesa.

>> Bivši vojnik promijenio spol, postao musliman i oženio se

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.