Promo

Šestero djece osigurano do punoljetnosti

Foto:
Helios (1)
Foto:
Helios (1)
Foto:
Helios (1)
Foto:
Helios (1)
VL
Autor
PR Članak
13.12.2012.
u 15:29
Polica će vrijediti do njihove punoljetnosti nakon čega će im biti na raspolaganju za trenutačne potrebe ili kao dodatno ulaganje u budućnost.
Pogledaj originalni članak

Kako bi im olakšali put u samostalnost i što bezbrižniju mladost, Helios Vienna Insurance Group darovao je šestero mališana iz obitelji kojima je pomoć dobrodošla policom osiguranja u vrijednosti od pet tisuća eura. Polica će vrijediti do njihove punoljetnosti nakon čega će im biti na raspolaganju za trenutačne potrebe ili kao dodatno ulaganje u budućnost.

Ovo plemenito darivanje provedeno je u sklopu aktivnosti Social Active Day putem koje su zaposlenici Heliosa sami predložili obitelji iz svih dijelova Hrvatske za koje smatraju da će im dječja polica osiguranja biti dobar temelj za lakši početak samostalnog života.

Među šestero mališana u čiju budućnost ulaže Helios VIG najmlađa je šestomjesečna Paula Dragić iz zagrebačke Dubrave, a ona je ujedno i najmlađa u svojoj obitelji koja broji šestero djece. Šestogodišnji Luka Hanžeković iz Velike Gorice je iz obitelji s četvero djece, a četverogodišnji blizanci Luka i Lucija Petričević iz Đakova su iz obitelji s osmero djece. Zaposlenici Heliosa s područja Dalmacije policu dječjeg osiguranja darovali su i petogodišnjoj Mladenki Viduka iz Prigrade u čijoj je obitelji rođeno četvero djece. Na području Zagorja obradovali su obitelj Kahlina iz Velikog Trgovišća, a do punoljetnosti je osiguran šestogodišnji Borna. Obitelj Kahlina odgaja šestero djece.

Ulaganje u dobrobit djece najbolji je zalog za budućnost svih nas. Zato smo sretni što ovoj djeci i njihovim obiteljima možemo omogućiti da što bezbrižnije dočekaju punoljetnost, daljnje školovanje i osamostaljivanje. Ovim darom želimo pokazati i da smo društveno odgovorno Društvo koje potiče svoje zaposlenike da se brinu o potrebama drugih ljudi u svojoj zajednici“, izjavio je Azem Raković, član Uprave.

Police dječjeg osiguranja u studenom i prosincu svečano su uručene obiteljima, a zaposlenici Helios VIG-a sa svakom od šest obitelji proveli su po jedan dan kako bi se još bolje upoznali, što ih je dodatno učvrstilo u uvjerenju da ovakve plemenite aktivnosti nastave i ubuduće.

Tijekom ovih zajedničkih sati upoznali smo se s djecom i njihovim roditeljima, a zajedničkog ćemo se druženja sigurno još dugo sjećati. Predblagdansko je vrijeme u svima probudilo emocije i posebnu povezanost pa se nadamo da ćemo biti u mogućnosti i dalje otvarati prilike za druženje s našim kumićima“, izjavila je Maša Rogić Bizjak, voditeljica marketinga Helios VIG-a.

Helios VIG je, u sklopu ovogodišnjeg Social Active Daya, početkom studenog organizirao i veselo druženje s mališanima iz Kuće sv. Terezije od malog Isusa u kojemu se časne sestre brinu za 24-ero djece bez adekvatne roditeljske skrbi. Druženje koje se održava drugu godinu za redom je bila prilika i da se sestrama uruči vrijedna donacija, a djecu je razveselio i glumac Adam Končić.

Social Active Day dio je korporativnog društveno odgovornog poslovanja Vienna Insurance Groupa koje se provodi u svim zemljama članicama grupacije. Sve veći odaziv svake godine svjedoči da su zaposlenici prepoznali ovaj projekt kao svoju priliku da se uključe u aktivnosti i pomognu najranjivijim skupinama unutar zajednice.

Vienna Insurance Group kao jedna od najvećih međunarodnih grupacija u Srednjoj i istočnoj Europi svjesna je svoje društvene odgovornosti i suodgovornosti za društveni razvoj. Koncern je već nekoliko godina, uz pomoć glavnog dioničara, posebno angažiran oko najranjivije skupine, a to su djeca. Glavni dioničar VIG-a aktivno podupire Caritasove kampanje za zbrinjavanje djece s ulice u Srednjoj i istočnoj Europi kao i Bator Tabor kamp u Mađarskoj koji za kronično bolesnu djecu iz Mađarske, Češke, Slovačke i Poljske organizira ljetno druženje i radionice.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr