Šuti o pravom razlogu svoga odlaska, ali obećala je da to više neće činiti

Šesnaestogodišnja Matea nakon pet dana vratila se u roditeljsku kuću

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Šesnaestogodišnja Matea nakon pet dana vratila se u roditeljsku kuću
19.02.2010.
u 10:21
- Prije svega neizmjerna hvala medijima koji su svojim napisima pomogli da oglasim Matein odlazak i višednevni izostanak iz obiteljskog kruga. Došla je jutros oko 9 sati, nisam je puno propitivao zašto je i zbog čega otišla - rekao je otac Pavo
Pogledaj originalni članak

SLAVONSKI BROD - Matea Mirković (16), učenica 1.razreda brodske Obrtničke škole, nakon pet dana izbivanja vratila se jutros živa i zdrava roditeljskoj kući.

Uplašena je i nije bila voljna išta reći o svojoj avanturi, ali su otac Pavo, Mateina sestra i brat, te baka i djed presretni što je opet u njihovu zagrljaju.

- Prije svega neizmjerna hvala medijima koji su svojim napisima pomogli da oglasim Matein odlazak i višednevni izostanak iz obiteljskog kruga. Došla je jutros oko 9 sati, nisam je puno propitivao zašto je i zbog čega otišla, ali mi je rekla tek toliko da je cijelo vrijem bila u Brodu i da je iz medija saznala da je za njom raspisana potraga. Rekla je da je sve te dane boravila kod prijateljica čija imena taji i da joj je u ponedjeljak nakon nastave jednostavno "došlo" da nekuda ode. Uz pomoć socijalne radnice i školskog pedagoga, razgovarat ću na koji način, naravno uz Mateinu pomoć, riješiti problem ako postoji. Svi u obitelji zaboravit ćemo što se dogodilo. Naravno da smo presretni, svima u našoj kući suze radosnice su potekle kada smo je vidjeli na vratima stana. Rekla je da zna da je pogriješila i da to više neće činiti - ozarena lica ispričao nam je Matein otac Pavo.

U PU brodsko-posavskoj s olakšanjem su primili vijest o Mateinu povratku kući.
- Dobro je tako završilo, obustavljamo potragu - kaže glasnogovornica PU Kata Nujić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

OB
-obrisani-
11:50 19.02.2010.

Koju potragu obustavlajju? kao da su je tražili

OB
-obrisani-
12:26 19.02.2010.

Prije par mjeseci ovdje kod nas je bio referendum na kojem je izmedju ostalog bilo i pitanje: da li pristajete da 16-godisnje osobe steknu politicko pravo glasa? Prijedlog nije prosao, i ja sam glasao protiv...eto upravo takvi i slicni dogadjaji su razlog za to. Doslo joj je da ode...balavica blesava!

Avatar Jana
Jana
13:30 19.02.2010.

Šesnaestogodišnja Matea, iz doe oilji ,ima momka alinakonškolko ata joj dođe jednostavno da nekuda ode. Pet dugih dana roditelji nezaju gdje im je kčerka. Laže da je bila kod prijateljica jer su ju roditelji tamo tražili. Roditelji su sretni da se je vratila ali roditelji imaju pravo da znaju gdje je bila i šta je radila ili se boje ucjene ako ju budu ispitivali da će opet nestati. Jasno je da je opet u lošem društvu u koje je bila upala a za koje su roditelji mislili da je riješeno ali vidi se da nije.