ISTI SLOGAN

Šešeljevi radikali s HDZ-ovim sloganom

Foto: blic.rs
Šešeljevi radikali s HDZ-ovim sloganom
20.11.2009.
u 17:33
U još jednom slučaju srbijansko-hrvatskog preuzimanja političkih slogana, Srpska radikalna stranka na lokalne izbore izlazi pod sloganom "Radikalno, zna se".
Pogledaj originalni članak

Na lokalnim izborima u beogradskoj općini Voždovac, srbijanski radikali u predizbornoj kampanji koriste slogan "zna se" koji su već prije toga koristili i na lokalnim izborima u Vrbasu. Kako piše srbijanski "Blic", čelnici radikala tvrde da slogan nisu preuzeli od HDZ-a, čiji je to zaštitni znak još od osnivanja, već od nekih grčkih lokalnih stranaka (čijih se imena nisu mogli sjetiti).

Inače, to je samo još jedan primjer srbijansko-hrvatskog političkog kopiranja; slogan "pošteno" koji je svojedobno na izborima koristio SDP, prije hrvatskih socijaldemokrata su kao izborni slogan i "zaštitni znak" koristili u Demokratskoj stranci pod vodstvom Zorana Đinđića.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

RA
ramirna
09:28 25.11.2009.

pa nije problem u srbima i šešeljevcima mi u Hrvatskoj imamo problem sa ovom stokom npr. ovaj splićaninNo1 i slična govna ,jer mi smo sa srbima završili 95. kada su pokupili svoje prnjice i na traktorijadu , ali nama je problem ovo kvislinštvo što svoju mržnju prema nekome i nečemu prebacuju na državotvornu stranku jer da vam nije bilo tog istog hdz-a sadabi svakodnevno pušili belim orlovima i šešeljevcima jer ste 91. vi govnari čuvali podrume u hrvatskoj ili ste jeli govna po \"banovu\" u minkenu ,a sada ste hrabri a sigurno vam je tatek v partiji bil pa toliko mrzite hdz ali vi mrzite hdz jer vam nema više mamice juge i tateka udbaša on vas jebal

OB
-obrisani-
20:17 20.11.2009.

HDZ je u prethodnomu ratu surađivao s četničkim strankama i dijelio susjednu državu slijedeći velikosrpski koncept \"humanoga preseljenja\". Stoga ne čudi SRS-ov slogan. Pozajmili od starih drugara!

OB
-obrisani-
20:25 20.11.2009.

Čemu čuđenje? Pa da je opstala Jugoslavija HDZ i SRS bi bili jedna stranka. Jedna stranka-jedan slogan.