RUSKI MINISTAR

Sergej Lavrov u samoizolaciji, Grlić Radman: Dogovorit ćemo novi posjet Zagrebu

Foto: Marius Becker/DPA/PIXSELL
Petersburg Dialogue
Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
FILE PHOTO: Russian FM Lavrov attends the Human Rights Council at the United Nations in Geneva
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Zagreb: Gordan Grlić Radman u problemima jer mu je maska zapela za naočale
27.10.2020.
u 17:02
To, konkretno znači da Lavrov neće posjetiti BiH, niti Srbiju, koje su bile u itineraru ruskog šefa diplomacije
Pogledaj originalni članak

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov nalazi se u samoizolaciji nakon što je bio u kontaktu s osobom zaraženom koronavirusom. Osjeća se dobro, ali se sve obveze i sastanci odgađaju, objavili su danas iz ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

To, konkretno znači da Lavrov neće posjetiti BiH, niti Srbiju, koje su bile u itineraru ruskog šefa diplomacije. Tako se u okviru mini turneje ruskog ministra jugoistokom Europe realizirao samo jedan posjet - onaj Ateni, dok su ostali odgođeni.  

Lavrov je ranije odgodio i posjet Zagrebu, gdje se danas trebao sastati s premijerom Andrejem Plenkovićem. predsjednikom Zoranom Milanovićem te ministrom vanjskih poslova Gordanom Grlićem Radmanom. Nakon što su jučer iz Vlade demantirali neke napise da su u pozadini otkazivanja politički razlozi, već da je razlog širenje zaraze koja je neminovno pogodila i zaposlene u veleposlanstvu Rusije, isto je danas ponovio i hrvatski ministar Grlić Radman.

- Svi su sastanci bili dogovoreni. Ruski veleposlanik u Hrvatskoj dogovorio susret svog šefa diplomacije i s premijerom i s predsjednikom, te da su Lavrovu čak i prenesene teme za sastanak s Plenkovićem.  Za posjet ministra morate imati određenu logistiku – veleposlanika i njegove suradnike koji će pomoći u organizaciji sastanka - kazao je Grlić Radman te dodao da, kako je ovaj susret odgođen, tako će se naredni dogovoriti.

- To nije upitno - naglasio je hrvatski ministar. Novi datum još se ne zna, ali Grlić Radman kaže da će se dogovoriti uskoro. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

MX
Mister X
20:03 27.10.2020.

Tko je mene ćitao zna da sam to slično objavio već pravovremeno .

Avatar KORONAŠ
KORONAŠ
18:19 27.10.2020.

Radujemo se skorom posjetu gospodina Lavrova Hrvatskoj. Nemamo razloga zazirati od Rusije.

Avatar Čepiga.
Čepiga.
18:54 27.10.2020.

Taj smrad netreba ni dolazit.