udomljena iz Noine arke

Seniorka Ciba pobjegla nakon snimanja, nitko je nije vidio

Foto: Privatni album
Ciba
Foto: Privatni album
Ciba
Foto: Privatni album
Ciba
Foto: Privatni album
Ciba
Foto: Privatni album
Ciba
08.03.2015.
u 01:36
Malena i plaha kujica ima crvenu ogrlicu i na njoj dugu smeđu lajnu, vidite li je zovite na 091/421-4696
Pogledaj originalni članak

Kad je nakon pet godina provedenih u Noinoj arci Ciba sretno udomljena, veselju volontera i svih koji su se brinuli o njoj nije bilo kraja. Novi dom pronašla je još jedna seniorka.

No, sreća je trajala samo mjesec i pol, u četvrtak 5. ožujka Ciba je pobjegla ispred zgrade HRT-a, gdje je išla na snimanje sa svojom vlasnicom. U jednom trenutku istrgla se iz ruke i umjesto u auto krenula u nepoznato.

- Potraga je trajala dugo u noć, nije je bilo nigdje u krugu zgrade, tražili smo u okolnim ulicama, po Trnju i Cvjetnom naselju. Ciba je na sebi imala crvenu ogrlicu, a na njoj je ostala i duga smeđa lajna – kaže Cibina vlasnica.

Potraga za kujicom koja će u svibnju proslaviti svoj 12. rođendan traje već tri dana, područje na kojem je izgubljena obilaze volonterke čiji je glas Ciba slušala dok je bila u skloništu. Poljepljeni su plakati, obaviještene su i radio postaje.

- Ciba je godinama dijelila svoj boks s prijateljem Cukijem, često ga je znala ugostiti i u svojoj kućici. Kad je u veljači prošle godine njegovo srce prestalo kucati, ostala je sama. Malena i plaha, uvijek se zavlačila u kućicu kad su nam dolazili posjetitelji i udomitelji. Nije nikome dala ni priliku da je vidi – kažu volonteri Noine arke. Stoga je njihova radost bila još i veća kad je Ciba konačno pronašla dom. Brzo se uklopila u čopor koji ju je dočekao kod udomiteljice, a ni krevet joj nije predstavljao nikakav problem, odmah je shvatila čemu služi.

Ciba je čipirana, vidite li je ne zaboravite da je jako plaha i ne prilazi nepoznatim ljudima. Pokušajte je zadržati, a ujedno nazovite volontere na 091/421-4696.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.