Senator preljubnik John Edwards ipak zaprosio svoju odabranicu

Foto: AFP
Senator preljubnik John Edwards ipak zaprosio svoju odabranicu
VL
Autor
Hrvoje Dečak
12.02.2010.
u 16:47
Edwards, potpredsjednički kandidat demokrata na izborima 2004. godine, angažirao je Hunterovu u kampanji kako bi snimila seriju kratkih spotova za oglašavanje. Bivši je senator u početku poricao vezu sa snimateljicom. Kasnije, pritisnut dokazima, priznao je preljub, ali je tvrdio da nije otac danas dvogodišnje Frances Quinn Hunter. Nedavno je ipak priznao očinstvo, a sada će, čini se, svoju novu odabranicu povesti i pred matičara.
Pogledaj originalni članak

Bivši američki senator John Edwards (57), o čijoj ljubavnoj aferi već dugo bruje svjetski mediji, ipak je zaprosio svoju 46-godišnju ljubavnicu Rielle Hunter, tvrdi dobro obaviješteni list National Enquirer.

Edwards, potpredsjednički kandidat demokrata na izborima 2004. godine, koje su on i John Kerry izgubili od republikanskog dvojca Georgea W. Busha i Dicka Cheneya, angažirao je Hunterovu u kampanji kako bi snimila seriju kratkih spotova za oglašavanje. Bivši je senator u početku poricao vezu sa snimateljicom. Kasnije, pritisnut dokazima, priznao je preljub, ali je tvrdio da nije otac danas dvogodišnje Frances Quinn Hunter. Nedavno je ipak priznao očinstvo, a sada će, čini se, svoju novu odabranicu povesti i pred matičara.

Valjda će mi kći oprostiti’

– Ja jesam Quinnin otac. Učinit ću sve što je u mojoj moći da joj pružim ljubav i potporu koju zaslužuje. Pogriješio sam što sam poricao očinstvo i nadam se da će mi jednoga dana, kad bude sposobna razumjeti, oprostiti – kazao je priznajući očinstvo.

Taj političar iz Sjeverne Karoline, pravnik po struci, bio je više od 30 godina u braku s Elizabeth, od koje se razveo u siječnju. S njom ima četvero djece – Wadea (poginuo kao 16-godišnjak u prometnoj nesreći 1996.), 28-godišnju Cate, 12-godišnju Emmu Claire i desetogodišnjeg Jacka.

John Edwards sin je siromašnog mlinara, a Elizabeth je kći pilota američke mornarice. Pogibija sina potaknula je Johna da se društveno angažira i otisne u politiku, u kojoj je vrlo brzo napredovao.

Nakon rastave, američki mediji prenijeli su da je Elizabeth napustila supruga. Sada već bivša supruga bivšeg senatora, odvjetnica kao i on, boluje od raka i aktivistica je u borbi protiv te opake bolesti.

"Vrlo tužan trenutak"

 Upravo je činjenica da je imao aferu dok mu se supruga borila s teškom bolešću najviše ogorčila javnost i urušila Edwardsov imidž odgovornog političara i obiteljskog čovjeka. U priopćenju, Edwards je njihov razlaz nazvao “vrlo tužnim trenutkom”, ali to mu nije smetalo da ubrzo zaprosi svoju višegodišnju ljubavnicu.No, i prije su stručnjaci za odnose s javnošću isticali da Edwards vrlo loše komunicira s medijima.

– Kod njega je riječ o jednom od smrtnih grijeha u kriznom komuniciranju – priznati nešto kada već svi znaju što je istina – saželi su stručnjaci.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

Avatar kresimir*
kresimir*
05:13 15.02.2010.

Procitajte \'Ispovijed kanibala\'. Komentar od Morkina. Mozda Vam pomogne.

Avatar kresimir*
kresimir*
05:14 15.02.2010.

Procitajte \'Ispovijed Kanibala\'. Komentator Morkin. Mozda vam pomogne.

OB
-obrisani-
17:25 12.02.2010.

Muskarac koji skriva ili laze da nema djecu nije muskarac. Osoba bez lica, karaktera.