Šeks: Griješio bih dušu kada bih Sanadera optužio da je bio generator korupcije

Foto: Arhiva VL
Šeks: Griješio bih dušu kada bih Sanadera optužio da je bio generator korupcije
07.02.2010.
u 19:02
- Sanader me ponizio i povrijedio načinom na koji je Luku Bebića postavio za čelnog čovjeka Sabora. I o tome smo Bebić i ja razgovarali i riješili sve nejasnoće i dosadašnje krive interpretacije.
Pogledaj originalni članak

- Griješio bih dušu kada bih Sanadera javno i privatno osumnjičio i optužio da je bio generator korupcije, rekao je potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks večeras u RTL-ovom Intervjuu tjedna.

Prema Šeksovim riječima, Sanaderova uloga u različitim otvorenim korupcijskim aferama treba se rasvijetliti s punom pozornošću, vodeći načelom da je svatko nedužan, pa i Ivo Sanader, dok se pravomoćnom presudom ne utvrdi protivno. 

- Nitko više nije nedodirljiv, pa ni bivši premijer Ivo Sanader. Mislim da je to sada svima jasno. Također, ni u HDZ-u nema više nikoga tko bi išao protiv vrha stranke, protiv odluka stranke, protiv autoriteta predsjednice Kosor. Oni koji su bili impresionirani Sanaderom, sada su napravili otklon i odmak, rekao je Šeks.

Na pitanje je li ga bivši premijer Sanader uvrijedio zato što je na mjesto predsjednika Sabora imenovan Luka Bebić a ne on, Vladimir Šeks je rekao da on nikada nije bio uvrijeđen time što nije predsjednik Sabora.

- Mene je Sanader ponizio i povrijedio načinom na koji je Luku Bebića postavio za čelnog čovjeka Sabora. I o tome smo Bebić i ja razgovarali i riješili sve nejasnoće i dosadašnje krive interpretacije.

- Dovođenjem žene na čelno mjesto najjače stranke i Vlade Hrvatska je pokazala da nije ni patrijarhalna ni konzervativna zemlja. Konzervativna u onom smislu da bi izazivala čuđenje, smatra Šeks.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 22

BT
bili-tartuf
23:43 07.02.2010.

udbas´ka-podmetanja,..

14
14words
10:23 08.02.2010.

Ja tu ne vidim nikakvo branjenje sanadera ,štoviše..

NE
nex
21:54 07.02.2010.

naglo se opoštenio i opametio...