Kolumna

Šegon ne smije ništa raditi osim brojiti novac

Foto: Robert Anić/PIXSELL
Šegon ne smije ništa raditi osim brojiti novac
24.07.2014.
u 12:00
Dok pije kavu na terasi s pogledom na hotelsko kupalište, Šegon se žali da ne može sinovima pomoći u vođenju hotela jer se kao bivši državni dužnosnik ne smije godinu dana od smjene baviti nikakvim poslom
Pogledaj originalni članak

Efikasan partijski stroj

Isključenje po žurnom postupku trajalo 105 dana

Kristina Ikić Baniček, gradonačelnica Siska i predsjednica sisačkog SDP-a, objasnila je u razgovoru za Dnevnik 3 HTV-a da županicu Sisačko-moslavačke županije Marinu Lovrić Merzel nisu mogli prije isključiti iz stranke sve „dok nije dala ostavku na sve stranačke dužnosti". Kako je Lovrić Merzel ostavku na stranačke funkcije dala još 7. travnja, proizlazi da su sisački SDP-ovci trebali punih 105 dana da po žurnom postupku izbace iz svojih redova županicu koja „nanosi štetu ugledu stranke". Štetu za proračun, jer još prima plaću županice, u SDP-u nisu spominjali.

Muke bivšeg Linićevog pomoćnika

Šegon ne smije ništa raditi osim brojiti novac

Branko Šegon, bivši pomoćnik ministra financija, ljeto provodi na Korčuli u svojem luksuzno uređenom hotelu Korkyra sa 58 soba u kojima noćenje po osobi stoji i do 1300 kuna. U razgovoru za Jutarnji rekao je da je pozvao i bivšeg ministra Linića na ljetovanje, ali ovaj još nije prihvatio poziv. Dok pije kavu na terasi s pogledom na hotelsko kupalište, Šegon se žali da ne može sinovima pomoći u vođenju hotela jer se kao bivši državni dužnosnik ne smije godinu dana od smjene baviti nikakvim poslom. Za utjehu Šegon prima od Vlade punu plaću pomoćnika ministra šest mjeseci od smjene i pola plaće sljedećih šest mjeseci, a za to vrijeme neće raditi ništa. Osim brojiti eure u hotelu.

 It's O.K.

Jadranka Kosor u šali poručila da će biti Miss

Jadranka Kosor, bivša premijerka, na Twitteru je odgovorila na napis u Globusu da će joj predsjednik Josipović osigurati veleposlaničko mjesto ako ga podupre. "Je, i bit ću Miss svijeta", poručila je Kosor. It's O.K.

Šok za turiste 

Policija pomogla prekopati cestu i prekinuti promet

Ivo Radica, gradonačelnik Visa, morao se ispričati grupi stranih turista čiji su auti dva dana bili zarobljeni jer je cesta do njihovih apartmana bila prekopana. Cestu su prekopali mještani kojima je sudskom presudom vraćeno zemljište preko kojeg prolazi i lokalna cesta. Slobodna piše da su novi/stari vlasnici u nazočnosti sudskog ovršitelja i uz asistenciju policije ušli u posjed zemlje pa usput prekopali cestu te onemogućili svaki promet. Bilo je to ljetovanje za pamćenje.

>>J. Kosor: Josipović će mi osigurati veleposlaničko mjesto? Je, i bit ću miss svijeta

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

EP
epulon
13:53 24.07.2014.

Siroče...

19
1995josip
13:54 24.07.2014.

Svi kumovi i prijatelji oko Linića imaju jako puno problema sa zakonom , jedni su u zatvoru , a drugi se pripremaju da ostanu duže vremena kod kume Marine u Remetincu !

VL
.
20:26 24.07.2014.

Pa ovaj Šegon, kao propali tržni i policijski inspektor bi mogao volontirati kao čistač javnih WC-a ! Možda bi to znao raditi !?