POSLAO PISMO LEKI

Šef HSS-a želi da Sabor odlučuje o smjeni Gorana Radmana

Foto: Dominik Grgurić/Pixsell
Goran Radman
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Branko Hrg
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Karolina Vidović Krišto
20.01.2015.
u 12:29
Hrg tvrdi da je Radmanova "neophodna i krajnje urgentna"
Pogledaj originalni članak

Saborski zastupnik i predsjednik HSS-a Branko Hrg uputio je pismo predsjedniku Hrvatskog sabora Josipu Leki u kojem ga tražim da u Dnevni red 16. sjednice Sabora uvrsti točku Izglasavanje odluke o razrješenju Gorana Radmana s dužnosti ravnatelja HRT-a, izvijestili su danas iz HSS-a. Kao razlog zahtjeva za Radmanovom smjenom, za koju Hrg tvrdi da je "neophodna i krajnje urgentna", navode se "neodrživo stanje i problemi na HRT-u" te "potezi koje povlači ravnatelj".

Konkretnije, Hrg u pismu navodi da je Radman donio i branio interne akte HRT-a kojima se zaposlenicima krše temeljna ljudska prava, pravo na javno isticanje vjere, pravo na slobodu mišljenja i govora te da je uručio izvanredni otkaz novinarki Karolini Vidović Krišto koja je na to ukazala te "navela nesporne činjenice iz njegove biografije".

Podsjetimo, vijest da je Karolina Vidović Krišto dobila otkaz objavljena je prije dva tjedna. Novinarka je navodno dobila otkaz jer je uvrijedila Radmana i optužila ga za kršenje ustavnih prava zaposlenika. Otkaz je među ostalima osudio ogranak Hrvatskog novinarskog društva.

>> Radman zbog uvrede dao izvanredni otkaz novinarki Vidović-Krišto?

>> HND: Tražimo da HRT povuče odluku o otkazu K. Vidović Krišto

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

US
U sridu
12:47 20.01.2015.

Sto se cekalo do sada? mozda se cekala jugoslovenizacija hrvatskog puka?

Avatar kravata
kravata
13:07 20.01.2015.

Zašto to ne provjere i učine ako je potrebno oni koji mogu sprovest smjenu.

SA
sablja810
13:35 20.01.2015.

Dokle ce partizani i yugovici vladati u zemlji koju nisu htjeli i to javno jos pokazuju. Takvi nesmiju na javne pozicije i zato lustracija mora hitno. Zasto su to napravili u Makedoniji ? Lustracija odmah.