Urbana umjetnost

Sedmi međunarodni "Grafitti Fest" u Slavonskom Brodu

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
05.06.2014.
u 15:47
Kreativna udruga mladih svojim radom već više godina utiče na mlade Brođane i potiče ih na zdrav i kreativan načina života, a glavni cilj im je sprječavanje nasilja, kao i zloupotrebe alkohola i opojnih droga
Pogledaj originalni članak

Kreativna udruga mladih u subotu organizira sedmi međunarodni "SB Grafitti Fest". Uz brojna poznata imena ove suvremene urbane umjetnosti iz Hrvatske na festival dolaze i grafiteri iz nekoliko europskih zemalja, a svoje umijeće oslikavanja zidova Brođanima će prezentirati na velikom zidu zgrade HŽ-a na Trgu Hrvatskog proljeća.

Zamisao organizatora je da tema festivala bude svojevrsno putovanje kroz povijest Broda, pa će mladi urbani hip-hop umjetnici  višebojnom 3D tehnikom ovaj put crtati likove velikih dimenzija, a inspiracija su im poznati Brođani, pjesnik Dragutin Tadijanović, slavna balerina svjetskog glasa Mia Čorak Slavenska, geolog i putopisac Đuro Pilar, te stari most na Savi s početka dvadesetog stoljeća. 

Inače, Kreativna udruga mladih svojim radom već više godina utiče na mlade Brođane i potiče ih na zdrav i kreativan načina života, a glavni cilj im je sprječavanje nasilja, kao i zloupotrebe alkohola i opojnih droga. U udruzi uče mlade kako da želju za vandalizmom pretvore u kreativan oblik izražavanja, stoga djeluju u raznim oblicima društvenog života mladih, a za svoj rad dobili su više priznanja.

Među najznačajnijim je i činjenica da su  Kreativna udruga mladih iz Slavonskog Broda i njihov međunarodni projekt "SB Graffiti fest" uvršteni  na stranice novog đačkog udžbenika hrvatskog jezika za 7. razred osnovne škole, koji nosi naziv "Volimo hrvatski". To im je zasigurno najveće priznanje za sav rad do sada, a članovi će 2014. godinu itekako pamtiti, jer je njihov projekt zaživio i u đačkim knjigama. Tako će o "SB Graffiti festu" učiti osnovci diljem Hrvatske.

- U udžbeniku su svoje mjesto našli motivi koje su crtali sudionici prošlogodišnjeg međunarodnog festivala grafita u Brodu, a to je velika trodimenzionalna slika Tvrđave i višemetarski portreti književnice Ivane Brlić Mažuranić, kaže  Zlatko Dujmić, predsjednik udruge, te poziva Brođane da u subotu posjete ovogodišnji 7." SB Grafitti Fest",koji će pored radnog dijela i oslikavanja zidova imati i bogat zabavni dio uz poznate hip-hop  disc jockeye, pa je dobra zabava zagarantirana.

>> Predstavljanje JACK IN THE ARTS na ovogodišnjem Danu D

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.