Solidarnost Hrastovice

Sedmeročlanoj obitelji Laktašić obnovili krov u samo četiri dana

Foto: Antun Petračić
Obitelji Laktašić iz Hrastovice mještani obnovili izgoreno krovište kuće
Foto: Antun Petračić
Obitelji Laktašić iz Hrastovice mještani obnovili izgoreno krovište kuće
06.01.2015.
u 16:06
Akcija pomoći kako bi se sanirala sva šteta požara koji je izbio uoči Nove godine se nastavlja
Pogledaj originalni članak

Predzadnje noći stare godine sedmeročlanoj obitelji Laktašić u predjelu Trnjani u Hrastovici kraj Petrinje zapalilo se potkrovlje i izgorio cijeli krov zidane katnice obnovljene poslije povratka iz progonstva u Domovinskom ratu.

Osigurali im tople obroke

Od vatre buknule iz dimnjaka od cigle spašavanje Laktašića usporila je stopostotna invalidnost 52-godišnjeg oca Jose, bolest majke Marije (57), gluhoća starijeg sina Tomislava (31) i mala djeca Marko (4) i David (2) od roditelja Miše (28) i Sanje (28). Velika nesreća za jakog vala hladnoće ujedinila je u solidarnosti Hrastovčane, gradsku vlast Petrinje i druge. Bez puno oklijevanja u čišćenje zgarišta odmah su priskočili članovi seoskog nogometnog kluba Sloga, veterani sportaši, vatrogasci DVD-a, prijatelji, rođaci i susjedi. U manje od četiri dana Nove godine Laktašićima je postavljeno novo krovište, ugrađen sigurni dimnjak protiv požara, a Vijeće mjesnog odbora darovalo crijep. Stradalu obitelji obišli su predsjednik i zamjenica VMO-a, Ivica Sigur i Ljubica Sodić te župnik fra Čedomil Vešligaj. Interventnim sredstvima Grada žurno je nabavljen građevni materijal, a tvrtka Zdravi san iz Kutine, u koordinaciji s prim. Marinom Kovač, ravnateljicom Neuropsihijatrijske bolnice Dr. Ivan Barbot iz Popovače donirala je šest madraca. I bolnica je pomogla oboljele u ovoj obitelji.

Nitko ne smije ostati sam

Hrvatska vojska prvog dana osigurala je prehranu za sve radnike, a toplim obrocima dalje nastavio pomagati Dragan Bjekić iz Petrinje. Gradonačelnik Darinko Dumbović sa suradnicima nekoliko puta obišao je obitelj i pomagače. Donijeti su paketi hrane, a pokrenuta je humanitarna akcija “Nitko u Petrinji ne smije ostati sam-pomognimo obitelji Laktašić!”

– Obitelj Laktašić treba svu našu pomoć i podršku upravo sada i bez odgode. Svojim skromnim prilozima pomognimo da se ova tragedija što prije pretvori u toplu priču s lijepim završetkom- apelira Dumbović. Za donacije se javiti može u Ured gradonačelnika ili novac uplatiti na račun, MB: 2627442, OIB: 11848400362, Erste banka: HR 53 2402006 1832800009, poziv na broj 68 7706 plus OIB uplatitelja.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ZI
zico
17:10 06.01.2015.

napokon jedna lijepa vijest....a da nije o šatorima....tko je crven...a tko crn...itd