Sedam mrtvih košuta i uginuli pas na imanju obitelji Korade

02.02.2009.
u 15:26
Pogledaj originalni članak

VELIKA VETERNIČKA – Prošle subote na imanju obitelji Korade u Velikoj Veterničkoj, udaljenom dvjestotinjak metara od njhove obiteljske kuće, pronađeno je sedam mrtvih košuta i lešina uginulog psa.

Jedna od košuta imala je ranu na glavi nalik na ranu od metka, a na svima su pronađeni tragovi ugriza. Kako su uginule košute i pas, još se ne zna. Ljiljanu Korade nismo uspjeli dobiti na telefon, a vrata obiteljske kuće Korade nitko nije otvarao.

Susjedi u Velikoj Veterničkoj kažu da su čuli da je mrtve košute i psa pronašala Ljiljana Korade, supruga pokojnog generala kad je u subotu otišla na imanje.

- Nosili su im jabuke i kukuruz. Činilo im se da nedostaje nekoliko košuta pa su ih tražili i na koncu pronašli kako plutaju u ribnjaku - kažu susjedi. Pretpostavljaju da je pas izgrizao košute, a on je vjerojatno stradao pod rogovima srndaća, no pitaju se kako je pas uopće ušao jer je prostor ograđen visokom ogradom.

Obitelj Korade uzgaja još 10-ak košuta, a susjedi se slažu da se o njima vodi briga, dobro ih se hrani, u čemu čak i oni znaju pomoći. Stjepan Zajec iz Veterinarsko-higijeničarske službe kaže da će lešine životinja sutra biti otpremljene na Veterinarski institut u Zagreb na analizu pa će se znati od čega je uginuo pas i sedam košuta. Rana na košuti koja je naizgled ustrijeljena može biti i od ugriza. (ss)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr