zaoštrava se

Sedam kineskih ratnih brodova uočeno blizu japanske obale

Foto: Reuters/Pixsell
Sedam kineskih ratnih brodova uočeno blizu japanske obale
16.10.2012.
u 10:23
Japansko zrakoplovstvo uočilo je kineske ratne brodove oko 200 kilometara od nenaseljenog otočja koje je u središtu teritorijalnog sukoba između dviju zemalja
Pogledaj originalni članak

Japansko zrakoplovstvo uočilo je sedam kineskih ratnih brodova udaljenih oko 200 kilometra od nenaseljenog otočja koje je u središtu teritorijalnog sukoba između dviju zemalja, javlja AP, a prenosi The Independent. Japanske vlasti kazale su da su brodovi viđeni oko 48 kilometara od otoka Yonaguni blizu Okinawe.

Vjeruje se da su brodovi na povratku u Kinu nakon vježbe u Pacifiku, a japanski ministar obrane Satoshi Morimoto kazao je da Japan prati njihovo kretanje. Kina i Japan su zbog sukoba oko teritorija povećali svoje pomorske aktivnosti u području oko Okinawe, međutim, zasad još nije bilo sukoba između njihovih ratnih brodova.

Podsjetimo, Japan i Kina sukobili su se oko osam otočića u Istočnom kineskom moru koje Japanci zovu Senkaku, a Kinezi Diaoyu.

>> Kina i Japan na rubu rata zbog spornih otoka kriza na Pacifiku

>> Kineski ratni brodovi stigli do spornog otočja, zasad bez sukoba

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

ZA
zagabria1
11:11 16.10.2012.

ovo je za sve one koji žele vidjeti kako bi to izgledalo kada bi Kina, Rusija i slične države preuzele vodeću igru u svijetu. Ne vole Amerikance ali dod ovakve države ne preuzmu nadmoć 'ništa još nisu vidjeli'

SE
sestrićna
11:15 16.10.2012.

sve je lako dok naši avioni ne dolete..

Avatar zbog- udbasa -beskucnik
zbog- udbasa -beskucnik
10:50 16.10.2012.

a Fabrike Oruzija Trljaju ruke,hahahahhahahahaha bice para