radili kontra splita

SDP Split: Podupiremo toleranciju, a primitivizam će nestati

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
SDP Split: Podupiremo toleranciju, a primitivizam će nestati
12.06.2011.
u 16:34
Članovi SDP-a, njih petero koji su sudjelovali na subotnjem Gay prideu, hvale policajce na terenu, ali prozivaju njihove šefove
Pogledaj originalni članak

- Kao sudionici jučerašnje gay parade u Splitu dali smo podršku toleranciji. U trenutku kada smo pred vratima Europe koja ima visoke standarde ljudskih prava i uvažavanja različitosti, htjeli smo kao građani Splita pokazati da su Split i Hrvatska dio Europske civilizirane obitelji. Oni koji su jučer izljevima mržnje i nasiljem pokušali spriječiti održavanje parade i izražavanje prava na različitost, pokušali su pokazati Split onakvim kakav to pravi Split nikad nije bio, a radili su protiv Hrvatske i protiv mediteranskog, pitomog i otvorenog Splita. Policija koja je bila na prostoru održavanja parade na sve je načine izuzetno profesionalno štitila učesnike parade i zaista spriječila i i puno opasnije pokušaje nasilja od onih koji su se dogodili a kojima su i sami bili izloženi. Oni koji su odgovorni za propuste su oni u vrhu policije koji su bili nadležni za organizaciju zaštite i koji su očito imali krivu procjenu mjera zaštite skupa visokog rizika, priopćenje je koje su medijima poslali članovi splitskog SDP-a Vesna Perak, Hrvoje Kolić, Damir Krstinić, Katica Glamuzina i Sandra Mitrović Nikšić koji su u subotu sudjelovali na Gay Prideu.

- Na Rivi se nije događao politički skup već su se dogodila dva različita kulturološka i civilizacijska modela ponašanja. Dali smo potporu uvažavanju različitosti i tolerancije, a primitivizam će, kao i svaki primitivizam, nestati - zaključili su SDP-ovci.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr