ZBOG LOŠEG RADA

Odluka Predsjedništva: SDP nakon Splita raspušta još 6 stranačkih organizacija!

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zoran Milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Peđa Grbin
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Peđa Grbin
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Peđa Grbin
19.05.2016.
u 23:12
Prema riječima člana Predsjedništva Peđe Grbina, razlog je loš rad organizacija
Pogledaj originalni članak

Nakon Splita Predsjedništvo SDP-a donijelo je odluku o pokretanju postupka raspuštanja još šest stranačkih organizacija. Riječ je o Poreču i Višnjanu u Istri te organizacijama u Grubišnom Polju, Dugom Selu, Ražancu i Gračacu. Prema riječima člana Predsjedništva Peđe Grbina, razlog je loš rad organizacija. Neke na izborima nisu prelazile zborni prag, a negdje su i sami predsjednici podnijeli ostavke. Na Predsjedništvu je bilo riječi i o pripremama za lokalne izbore u Zagrebu. Prema riječima Grbina, odluku o kandidatu SDP-a za zagrebačkog gradonačelnika donijet će Gradski odbor. Trenutačno se kao kandidat spominje aktualni šef zagrebačke organizacije Davor Bernardić.

Tema je bila i aktualna politička situacija, odnosno nefunkcioniranje aktualne Vlade. 

– I svi građani vide da Vlada na funkcionira, da se odluke ne donose i da vladajući guraju Hrvatsku u pogrešnom smjeru. Mi smo uputili nekoliko prijedloga u saborsku proceduru. Onaj najvažniji odnosi se na izglasavanje povjerenja prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku, imajući u vidu da kontinuirano svoje privatne interese stavlja ispred javnih, imajući u vidu da svaki dan dobivamo nove podatke o njegovim aferama. Raspravljali smo i o pitanju privatizacije, odnosno o načinu na koji je Vlada RH tajno, mimo javnosti pokrenula postupak privatizacije – poručio je Grbin.

Upitan očekuje li stranka podršku Mosta u Saboru oko izglasavanja nepovjerenja prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku, odgovorio je:

– Jesmo li od Mosta dobili odbijenicu, to ćemo vidjeti tek u raspravi, kad do nje dođe. Taj odgovor Most treba dati ne SDP-u, nego građanima – ako podrže Karamarka, znači da je Most definitivno zasjeo u fotelje i da iz njih ne planira izaći – poručio je Grbin.

>> Puca koalicija SDP-a i HNS-a, nakon dogradonačelnika sprema se i smjena HNS-ova člana gradskog Vijeća

>> SDP na Twitteru nakon Karamarkove izjave: 'Dobrodošli u pakao'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 85

VO
vordag
20:53 19.05.2016.

mogu se samo slatko nasmijati ... stranka yugo-komunista i četnika

Avatar kravata
kravata
20:46 19.05.2016.

Gospodine grbine riba smrdi od glave da je vas voda sdp-a dobar i da vodi polituku demokratsku nebi se izbori u ovim navedenim mjestima gubili.

BI
bilikamen
20:54 19.05.2016.

Zbog lošeg rada. Pa oni loše rade od kad postoje i to na štetu Hrvatske i građana na čijim je jaslama to stočno blago.