SDP će se pridružiti građanima na prosvjedu

03.12.2008.
u 14:54
Pogledaj originalni članak

SPLIT - Procjenjujem da je došlo vrijeme da se pridružimo prosvjedima koje organiziraju građani 5. prosinca. O tome ćemo još donijeti odluku. Mislim da bi bilo vrijeme da im se pridružimo jer imamo jake argumente budući da su naši zahtjevi postavljeni u proteklih godinu dana identični ili vrlo slični zahtjevima koje postavljaju građani okupljeni na internetu - izjavila je jučer Željka Antunović, saborska zastupnica SDP-a na konferenciji za novinare koju je održala u Splitu.

Govoreći o aktualnoj situaciji u Hrvatskoj, rekla je kako je bilo loše i prije izbijanja svjetske gospodarske krize te je iznijela niz statističkih podataka. Antunović kaže da Vlada još uvijek traži mjenjač kako bi ubacila u petu brzinu...
- Ako ovako nastavimo, vode nas u siromaštvo, u još veće smanjenje gospodarskog rasta i ugroženost svake poduzetničke inicijative - ocijenila je Antunović.

Rekla je kako je nužno uvesti štednju, ali na razini državne vlasti i proračuna. Iznijela je usporedbu s prekrcanim zrakoplovom te se zapitala bi li se iz njega prvo izbacivali ljudi ili suvišni projekti čija je jedina svrha ostaviti dojam da političari nešto rade.

Govoreći o aktualnoj hrvatskoj vlasti, Antunović je istaknula kako nas, sudeći po onome što u ovoj državi predstavlja prioritet, vode prema represiji.
- Vode nas prema represivnoj državi u kojoj će se kršiti ljudska prava, zastrašivati i privoditi oni koji misle drugačije - zaključila je Antunović.

Inače, grupa na Facebooku koja organizira veliki prosvjed u petak “Stegnite vi svoj remen, bando lopovska” osnovana je nakon premijerove najave mjera štednje. Građani bi se trebali okupiti u Zagrebu, Splitu, Dubrovniku, Vukovaru, Požegi...

- Ovo nije prosvjed protiv Sanadera nego prosvjed protiv cjelokupne političke strukture koja nam zagorčava život. Danas Ivo, sutra Zoran; svi su isti - naglasili su organizatori. Pitanje je hoće li im se svidjeti SDP-ova potpora.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr