Budućnost je stigla

Scorpion 3 – leteći motocikl idealan za izbjegavanje gužve

Foto: Screenshot/YouTube
Scorpion 3 – leteći motocikl idealan za izbjegavanje gužve
20.02.2017.
u 06:00
Ovaj leteći motocikl može postići maksimalnu brzinu od 50 kilometara na sat, a pokreće ga električna baterija
Pogledaj originalni članak

Svi kojima smetaju velike gradske prometne gužve sada imaju mogućnost vinuti se u zrak i preletjeti do posla. Ruska kompanija Hoversurf ATaaS predstavila je prvi leteći motocikl nazvan Scorpion 3. Kako piše RT, riječ je o spoju motocikla i helikoptera, koji neodoljivo podsjeća na leteći motocikl iz Ratova zvijezda, a iako svi pretpostavljaju da će biti najprikladniji u nekoj verziji ekstremnih sportova, u kompaniji su sigurni da ima svoje mjesto i u prometnoj industriji.

Scorpion 3 uspješno je testiran u jednoj moskovskoj hali, a pokazao je odlične mogućnosti manevriranja u zraku. Ovaj leteći motocikl može postići maksimalnu brzinu od 50 kilometara na sat, a pokreće ga električna baterija. Trenutačna je cijena letjelice oko 150 tisuća dolara, no ona bi se trebala znatno smanjiti ako Scorpion 3 uđe u komercijalnu proizvodnju i masovnu uporabu.

> > Nizozemska je kompanija 16 godina stvarala leteći auto

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

JO
josko
09:18 20.02.2017.

A i propeleri će brzo čistiti te dosadne pješake na putu...