REAKCIJA IZ BEOGRADA

Savo Štrbac: Tužbe za genocid dovesti do kraja

Foto: Pixsell
Savo Štrbac: Tužbe za genocid dovesti do kraja
01.02.2012.
u 13:57
Štrbac se pita što će se dogoditi ako sada dvije vlade postignu dogovor o povlačenju tužbi, a sutra na vlast u Hrvatskoj ponovo dođe HDZ, koji već najavljuje da će tražiti referendum o ovom pitanju
Pogledaj originalni članak

Bez obzira na najave iz Beograda i Zagreba o izvansudskom dogovoru u vezi s međusobnim optužbama dviju zemalja za genocid, postupak pred Međunarodnim sudom pravde trebalo bi istjerati do kraja. Ovako ozbiljna stvar ne smije se lomiti ”preko koljena” nagodbama političkih elita, koje su promjenjive i u Srbiji i u Hrvatskoj– kaže za Večernje novosti Savo Štrbac iz Veritasa i član srpskog pravnog tima pred MSP.

Štrbac se pita što će se dogoditi ako sada dvije vlade postignu dogovor o povlačenju tužbi, a sutra na vlast u Hrvatskoj ponovo dođe HDZ, koji već najavljuje da će tražiti referendum o ovom pitanju. On drži kako bi najbolje bilo da sud "presiječe" i procijeni je li bilo genocida i s koje strane i odredi visinu naknade koju valja platiti jer, ako je postupak došao u ovu fazu, valja pričekati konačnu odluku suda, a ne prekidati ga.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 40

Avatar Grunf
Grunf
14:12 01.02.2012.

pametan čovjek tako treba možda nakon toga i on zavši u zatvoru kao ratni zločinac

OB
-obrisani-
14:15 01.02.2012.

ne reci ...hop...prije nego skočiš...

TE
tg ero
16:02 01.02.2012.

rambić a zakaj nekometiraš štrpčeve hvale vrijedne podvige e čak te traže da nam objasniš kaj će ferenčak u NO Janafa