POZIVAJU I DRUGE

Saudijska Arabija donirat će 500 milijuna dolara za borbu protiv koronavirusa

Foto: SAUDI ENERGY MINISTRY/REUTERS/PIXSELL
Foto: Saudi Press Agency/REUTERS/PIXSELL
Foto: Saudi Press Agency/REUTERS/PIXSELL
16.04.2020.
u 23:13
Prema procjenama, potrebno je 8 milijardi dolara za adekvatnu globalnu borbu protiv koronavirusa
Pogledaj originalni članak

Saudijska Arabija, koja trenutno predsjeda skupinom G20, objavila je u četvrtak da će donirati 500 milijuna dolara kako bi podržala globalnu borbu protiv pandemije koronavirusa te je pozvala druge zemlje i organizacije da doniraju sredstva.

Od spomenutih sredstava, 150 milijuna dolara ide Koaliciji za epidemijsku pripravnost i inovacije, 150 milijuna dolara Globalnom savezu za cjepiva i imunizaciju, a 200 milijuna dolara drugim zdravstvenim organizacijama i programima.

Rijad je, priopćenjem, pozvao sve druge zemlje, nevladine organizacije, filantrope i privatni sektor da doniraju sredstva kako bi se pokrila financijska rupa od, prema procjenama, 8 milijardi dolara potrebnih za adekvatnu globalnu borbu protiv koronavirusa, prenosi Reuters.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

NE
neboiznadzagreba2
23:33 16.04.2020.

Neće oni ništa donirati, a da zauzvrat nešto ne dobiju.

AF
afer
07:49 17.04.2020.

Oni imaju, za sve, uvoznu radnu snagu koja sada ne pristiže. sve će im stati, na kraju će opet poći u šatore...

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
01:02 17.04.2020.

Što je njima 500 000 dolara...