Ministar Vukelić

Satnik Pavković situaciju podnosi vojnički

Foto: MORH
vukelić (2)
Foto: Luka Klun/Pixsell
pavković
Foto: MORH
vukelić (1)
Foto: Boris Ščitar/Pixsell
vukelić (1)
Foto: Boris Ščitar/Pixsell
vukelić (2)
Foto: Boris Ščitar/Pixsell
vukelić (3)
Foto: Boris Ščitar/Pixsell
vukelić (4)
Foto: Boris Ščitar/Pixsell
vukelić (5)
18.03.2010.
u 13:29
Najvažnije je da je izvan životne opasnosti, izjavio je Vukelić na izlasku iz bolnice.
Pogledaj originalni članak

Satnika Marka Pavkovića, koji je u noći s utorka na srijedu teško stradao u prometnoj nesreći te su mu amputirane obje potkoljenice, danas je u KBC-u Zagreb posjetio ministar obrane Branko Vukelić. Ozlijeđeni je smješten u šok sobi Odjela za kirurgiju i izvan je životne opasnosti.

- Potpuno je svjestan i zna što mu se dogodilo. Situaciju podnosi vojnički, a najvažnije je da je izvan životne opasnosti - izjavio je Vukelić na izlasku iz bolnice.

Uvjerio je Pavkovića, kaže, kako je vojska njegova velika obitelj, koja će uvijek skrbiti za njega i biti mu na pomoći, a u tom je smislu potvrdio kako se nesreća tretira kao ozljeda na radu s obzirom na to da se satnik vraćao kući iz vojarne.

Profesor Mate Majerović, zamjenik ravnatelja KBC-a Zagreb, rekao je kako Pavkovića čeka još 15 dana postoperativne njege u bolnici, a zatim oko dva mjeseca rehabilitacije, pod uvjetom da ne bude komplikacija.

Podsjetimo, Pavković je nastradao samo nekoliko sati nakon povratka iz šestomjesečne misije u Afganistanu, kad je na njega u Aveniji Većeslava Holjevca u Zagrebu, vozeći neprilagođenom brzinom i pod utjecajem alkohola, naletjela Bernardina Petrović. Pavković je izašao iz svog automobila zbog puknute gume te je upalio sva četiri pokazivača smjera, no B. Petrović ga nije uočila na vrijeme i "pokosila" ga dok je otvarao prtljažnik, vjerojatno da bi izvadio pričuvnu gumu i alat.

Bernardina Petrović već jučer je kažnjena prekršajno oduzimanjem vozačke dozvole na 20 mjeseci, kao i sa 60 dana uvjetne zatvorske kazne koju neće odslužiti ako u sljedećih godinu dana ne počini nijedan prekršaj, no odgovarat će i kazneno zbog izazivanja prometne nesreće, zbog čega je već i podnesena prijava.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 28

PR
Pretorian43
17:17 18.03.2010.

E al\' stvarno, neviđeno mi je žao čovjeka. Prošao cijeli domovinski rat i evo Afganistan, netaknut. I vrati se kući, i ostane bez nogu u jednoj bizarnoj nesreći. Što ti je sudbina.

MI
milton
17:26 18.03.2010.

jebi ga, frajer prođe sve četnike i onda ga pijana babetina dokusuri. To ti se zove sreća.

EB
El-Bojko
15:17 18.03.2010.

Drž se čovječe. Drž se!!!