Traže intervenciju

Satelitske snimke otkrile nove masovne grobnice u Sudanu

Foto: Reuters
Satelitske snimke otkrile nove masovne grobnice u Sudanu
15.07.2011.
u 09:56
Jedan od svjedoka izvijestio je da je osobno vidio najmanje 100 tijela u jednoj od novoiskopanih jama
Pogledaj originalni članak

Nakon što se satelitske snimke pokazale masovne grobnice u sudanskoj pokrajini Južni Kordofan, aktivisti su pozvali SAD i međunarodnu zajednicu da intervenira u pokrajini koju su vlasti u potpunosti zatvorile za strance, prenosi Guardian.

Detalji o masovnim grobnicama, zračnim napadima i nasilju u toj pokrajini detaljno su opisani u lipanjskom izvješću UN-ove mirovne misije koje je jučer bilo predočeno u sjedištu UN-a u New Yorku. Snimke satelitskog programa Sentinel prikazuju svježe iskopane masovne grobnice u pokrajini Južni Kordofan u kojoj sudanska vojska ciljano napada crnačku manjinu lojalnu vojsci novoosnovane neovisne države Južni Sudan. Jedan od svjedoka izvijestio je da je osobno vidio najmanje 100 tijela u jednoj od novoiskopanih jama.

– Snimke pokazuju mnoge detalje i obilježja masovnih grobnica koje je opisalo najmanje pet svjedoka – potvrdio je Nathaniel A. Raymond iz harvardskog Humanitarian instituta koji je analizirao nove satelitske snimke.

Borbe u Južnom Kordofanu počele su 5. lipnja, a pokrajina je posve nedostupna UN-u, nezavisnim grupama za pomoć stradalima te novinarima zbog čega se strahovi u još veće nasilje u Sudanu svakodnevno povećavaju.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

UN
unbekant
13:15 15.07.2011.

to su amerikanci sve poubijali civile u J.Sudanu,i ondaga medjunardno priznali,da mogu brez problema da iscrpe naftu,jer je juzni Sudan prebogat naftom,zasto ameri i zapad ne priznaju Palestinu,zato sto je siromasna ko mis,nema nafte,nema drzave,amen...

OB
-obrisani-
14:06 15.07.2011.

Naravno i opet po teoretičarima zavjere ciomasonskoiluminatskodaždevnjačka zavjera :)) A da malo pogledate tko ima koncesije nad naftnim poljima Južnog Sudana prije nego počenete pisati bedastoče?

DO
downunder
10:38 15.07.2011.

Vrlo čudno. Zapadne zemlje brine pogibija civila u Libiji dok za Sudan ni da okom trepnu. Koji licemjeri i pokvarenjaci